Влада

Важкі фури їздитимуть трасами Житомирської області тільки вночі. Розпорядження голови ОДА

30 May 2019, 10:07

На державних трасах Житомирської області планують ввести сезонне обмеження руху великогабаритного транспорту.

Розпорядження «Про обмеження руху на автомобільних дорогах загального користування державного значення у зв'язку з підвищенням температури повітря» 29 травня 2019 року підписав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

У документі йдеться, що «значна інтенсивність руху великовагового транспорту, а також підвищення температури повітря вище ніж +28 °С призводить до руйнування покриття доріг та утворення на них деформацій у вигляді колійності, осідань тощо».

У зв’язку з цим та «з метою збереження дорожнього покриття автомобільних доріг у період тривалої спекотної погоди…» губернатор рекомендував Службі автомобільних доріг у Житомирській області ввести режим обмеження руху державними дорогами вантажівок в вагою понад 24 т і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн з 9.00 до 22.00 год. (виділено редакцією), установити на дорогах заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.

Управлінням превентивної діяльності, патрульної поліції та Укртрансбезпеки у Житомирській області голова ОДА рекомендував забезпечити контроль за проїздом великовагового транспорту та контролювати забезпечення його відстою лише на існуючих автостоянках та майданчиках відпочинку, у тому числі розташованих біля об'єктів дорожнього сервісу.

Обмеження руху не розповсюджується на транспортні засоби, які використовуються під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, - зазначається в документі. Контроль за виконанням розпорядження покладений на заступника голови Житомирської ОДА Олексія Ясюнецького.

Нагадаємо, у травні 2019 року на дорозі Житомир-Черняхів почали робити пункт зважування вантажівок, про який просили учасники акції перекриття.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 Укртрансбезпека перевірила 2378 вантажних автомобілів та виявила першу сотню порушників, яким виписали штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вантажівка обмеження траса фура  
Матеріали по темі