Політика

З шести житомирських нардепів-мажоритарників лише один проголосував за відставку Гройсмана

30 May 2019, 15:36

За проект постанови про відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана 30 травня проголосували лише 97 народних депутатів.

Про це повідомляє Верховна Рада.

«А.Парубій після закінчення перерви повідомив про те, що на пленарному засіданні присутні члени Уряду на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Головуючий оголосив до розгляду проект Постанови про відставку Прем'єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича №10341. Він також повідомив, що Прем’єр-міністр Володимир Гройсман надіслав свою заяву до Верховної Ради 29 травня. А.Парубій надав слово для виступу Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману. Глава Уряду доповів про свою роботу на посаді та про роботу Кабінету Міністрів за останні три роки», - інформує прес-служба Верховної Ради в матеріалі про пленарне засідання 30 травня.

Перед голосуванням голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що прем’єр-міністр та Уряд мають продовжити свою роботу.

«Головуючий поставив на голосування проект Постанови про відставку Прем'єр-міністра №10341. Лише 97 народних депутатів проголосували «за». А.Парубій закликав Уряд працювати далі і надав слово Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману. Глава Уряду наголосив, що він відчуває свою відповідальність перед країною», - йдеться у повідомленні.

На сайті є також результати поіменного голосування народних депутатів: з шести мажоритарників від Житомирської області «за» проголосував лише Володимир Литвин (позафракційний), Олександр Ревега (БПП) та Павло Дзюблик (Народний фронт) «утримались», Володимир Арешонков (БПП), Віктор Развадовський (група «Відродження») та Борислав Розенблат (позафракційний) взагалі не голосували.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2019 року відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського. В інавгураційній промові він заявив про розпуск Верховної Ради та закликав Уряд піти у відставку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гройсман ВР нардеп відставка  
Матеріали по темі