Місто

У Житомирі відзначили Олімпійський день масовим забігом, до якого долучився голова НОК Сергій Бубка

31 May 2019, 14:52

Олімпійський день 31 травня у Житомирі розпочався з показових виступів вихованців спортивних шкіл міста, серед них баскетболісти, боксери, каратисти, гімнасти, чірлідерки. Потім в рамках спортивного свята присутні долучились до забігу на Новому бульварі.

«Такий захід ми проводимо кожного року. Долучились і спортивні школи, просто школи, і коледжі, і університети. Було близько 800 людей. Дистанцій було кілька: 1 кілометр, 800, 500 і 30 метрів для наймолодших», – розповідає голова відділення Національного олімпійського комітету України в Житомирській області Олександр Оніщук.


Був присутній на спортивному святі та приєднався до забігу олімпійський чемпіон та світовий рекордсмен з легкої атлетики, президент НОК України Сергій Бубка, який перебуває на Житомирщині з робочим візитом.

«Велика зацікавленість дітей, це ми разом з вами бачимо. Дуже приємно, що сьогодні у Житомирі проводиться Олімпійський день. Він присвячений 112-ти річчю Міжнародного олімпійського комітету, тому що 23 червня він був заснований. Такі заходи відбуваються по всій країні і ми хочемо, щоб наші діти були здорові. для цього дійсно потрібно займатися спортом. фізичною активністю, виховувати дітей з олімпійськими цінностями. Є підтримка спорту, олімпійського руху на Житомирщині. Відновлюються спортивні споруди, будуються нові, пізніше ми будемо на стадіоні. Тому я радий. що є порозуміння і можливість для дітей займатися спортом», – каже президент НОК Сергій Бубка.

«Те, що сьогодні приїхав Сергій Назарович (Бубка) – для дітей велике свято, адже це людина-легенда. Пізніше ми будемо йому показувати реконструкцію стадіону «Спартак», залу «Динамо» і стадіон «Полісся», – додає Олександр Оніщук.

До забігу долучилися житомиряни різного віку, як професіонали, так і любителі. Більшість – вихованці спортивних закладів Житомира, які прийшли на свято зі своїми наставниками.

«Сьогодні я прийшов зі своїм тренером з волейболу. Ми виступали і будемо брати участь у забігу на дистанцію 500 метрів, адже сьогодні Олімпійський день і потрібно займатися спортом», – каже школяр Василь.

«Спочатку бігти було легко, але потім все важче і важче. Я займаюся спортивною аеробікою, і ми прийшли сюди групою, аби виступити, познайомитися і перемогти», – ділиться враженнями від забігу Анастасія.

«Ми сьогодні сфотографувалися с Сергієм Назаровичем Бубкою, адже він видатний олімпійський чемпіон», – додає інша учасниця забігу Яна.

По завершенню всім учасникам забігу вручили подяки.

Нагадаємо, під час заходів до Олімпійського дня зранку 31 травня у Житомирі обмежили рух на Новому та Старому бульварах.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2019 року за участі Сергія Бубки у ЖДУ ім. Франка відкрили оновлену галерею спортивної слави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг НОК Бубка Оніщук  
Матеріали по темі