Події

У Житомирській області СБУ викрила на хабарах поліцейських, які вимагали кошти за перевезення лісоматеріалів через район

3 June 2019, 11:53

Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарах двох поліцейських одного з районних відділів Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Про це 3 червня інформує прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Оперативники спецслужби встановили, що поліцейські вимагали гроші від представників комерційних структур за нестворення штучних перешкод під час здійснення господарської діяльності. За щомісячну неправомірну вигоду в розмірі від п’яти до десяти тисяч гривень зловмисники «гарантували» підприємцям безперебійну роботу з протиправного транспортування лісоматеріалів через територію району.

Правоохоронці затримали одного із фігурантів кримінального провадження в райцентрі після отримання двох тисяч семисот гривень – чергової частини хабара. Раніше оперативники СБУ задокументували два факти одержання неправомірної вигоди на загальну суму чотири тисячі гривень від місцевого бізнесмена.

Обом поліцейським оголошено про підозру в скоєнні злочину. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисників проводились спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що хабарників затримали в Олевську.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня 2018 року в Житомирі затримали інспектора поліції, який отримав від підприємця хабара у розмірі 3,5 тис. грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ поліцейський хабар  
Матеріали по темі