Влада

Житомирське комунальне підприємство «Фармація» хоче взяти кредит овердрафт

3 June 2019, 15:07

Розглянувши лист комунального підприємства «Фармація» від 06.05.2019 року, з метою залучення додаткових обігових коштів та враховуючи потреби функціонування комунального підприємства, влада хоче дозволити КП взяти кредит овердрафт.

Відповідний проект рішення сесії опублікований 3 червня на сайті міської ради.

«Надати дозвіл комунальному підприємству «Фармація» Житомирської міської ради на оформлення кредиту овердрафту розмірі, що не може перевищувати 1000000,00 гривень в банківській установі, яка запропонує найвигідніші умови кредитування», - йдеться у проекті рішення.

Овердрафт (overdraft) – форма короткострокового кредиту в межах встановленого банком ліміту, що дозволяє здійснювати розрахунки, коли у клієнта на поточному рахунку недостатньо коштів. За умов овердрафту кредитування бан­ком розрахункового рахунку клієнта здійснюється для оплати розрахункових документів при нестачі або відсутності на розрахунковому рахунку клієнта-позичальника коштів. Банк списує кошти з рахунку клієнта в повному обсязі, тобто автоматично надає клієнту кредит на суму, що перевищує залишок коштів. Овердрафт відрізняється від звичайного кредиту тим, що для погашення заборгованості спрямовуються всі кошти, що надходять на рахунок клієнта.

Нагадаємо, в березні 2018 року працівники КП «Фармація» заснували ТОВ «Фармація-Житомир». В травні цього ж року ТОВ виступило з ініціативою щодо передачі їм в оренду цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Фармація» Житомирської міської ради. На той час мережа комунального підприємства нараховувала 8 аптек і ще 7 аптечних пунктів у Житомирі. На сесії міськради 27 вересня 2018 року депутати проголосували за виділення 170 тис. грн на проведення незалежних аудиторських перевірок двох комунальних підприємств – «Аптека №127» та «Фармація».

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 7 лютого 2019 року чотири депутати виявили бажання увійти до наглядової ради КП «Фармація»:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада КП "Фармація" кредит  
Матеріали по темі