Суспільство

В юстиції розповіли, скільком боржникам за виконавчими провадженнями допомогли знайти роботу в Житомирській області

5 June 2019, 15:11

З початку 2019 року у Житомирській області допомогли знайти роботу 25 боржникам за виконавчими провадженнями.

Про це 5 червня інформує головне управління юстиції в Житомирській області.

«Співпраця органів державної виконавчої служби Житомирщини з міськими та районними філіями обласного центру зайнятості завдяки укладеному у січні 2019 року меморандуму між Державною службою зайнятості та Міністерством юстиції України дала свої результати: за 4 місяці на робітничі спеціальності працевлаштовано 25 боржників. З них понад половина – ті, хто має майнові зобов’язання зі сплати аліментів. Найбільше працевлаштовано боржників, які мають зобов’язання за рішеннями судів, у Бердичівському (5) та Овруцькому (12) районах», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби юстиції, з часу дії меморандуму державні виконавці області надали 1368 консультацій та роз’яснень боржникам. Фактично вони допомагають знайти вихід виконати рішення суду, у тому числі за виконавчими провадженнями про сплату аліментів, якщо боржник не працює і немає майна, забезпечуючи у підсумку права дітей на отримання належних їм коштів.

Як повідомляв Житомир.info, на початок квітня 2019 року в органах державної виконавчої служби Житомирської області на виконанні перебувало 22,5 тисяч рішень про стягнення аліментів. Серед тих, кого суди зобов’язали сплачувати аліменти дітям, майже 5%, - це жінки, їх близько 900.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція працевлаштування боржники виконавчі провадження  
Матеріали по темі