Місто

Житомир може отримати з державного бюджету кошти на будівництво спортзалів у трьох школах, - Сухомлин

6 June 2019, 14:56

Житомир може на умовах співфінансування отримати кошти з державного бюджету на будівництво спортзалів у школах, які до цього часу їх не мають.

Про це повідомив 6 червня мер Сергій Сухомлин.

«Цього року Уряд планує інвестувати 150 млн грн на розбудову спортивних комплексів для закладів середньої освіти на умовах співфінансування. Як ви знаєте, у трьох житомирських школах немає спортзалів узагалі. І нам варто використати цю можливість. Є певні умови, за яких місто може розраховувати на державну підтримку — готовий проект має пройти експертизу. Завдяки тому, що ще на квітневій сесії були виділені кошти на розробку ПКД для ЗОШ №32, СЗОШ І-ІІІ ступенів №12 та Житомирського міського ліцею при ЖДТУ, ми встигаємо подати свої пропозиції Міносвіти. Тобто, маємо шанс. Сьогодні депутати міської ради ухвалили важливе рішення — спрямували гроші на будівництво спортивних зал для у разі отримання співфінансування з держбюджету. Сподіваємося, все вийде!» - написав Сухомлин.

На позачерговій сесії міської ради 6 червня депутати проголосували за внесення змін до міської цільової програми «Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об’єктів комунальної власності м. Житомира на 2018-2020 роки». Зокрема, будівництво нового спортзалу в школах – трохи більше 11 млн грн, з яких 10% - це кошти міського бюджету, тобто на три школи у програмі закладено 3,4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, з 2016 року триває реконструкція спортзалу у шоклі №10: тендер провели ще в 2016 році, підряднику – ТОВ «Житомирбудактивація» - заплатили 1 млн грн. У серпні 2018 року директор ЗОШ №10 Олександр Величко розповідав, що в новому навчальному році учні повинні будуть «місити болото» на фізкультурі, бо підрядник не добудував спортзал, уникає зустрічі і не бере слухавку. У грудні 2018 управління капітального будівництва Житомирської міськради повідомило, що розірве договір з підрядником ТОВ «Житомирбудактивація», і за 200 тис. грн замовило коригування документації по об'єкту «Будівництво спортивної зали загальноосвітньої школи I-III ступенів № 10 за адресою: м. Житомир, Київське шосе, 37».

Шоб добудувати спортзал у школі №10, в січні 2019 оголосили новий тендер на 8,8 млн грн і 27 лютого УКБ уклало договір з переможцем - фірмою керівника Житомирської районної організації «Самопоміч» Станіслава Балакішієва УК «Комфорт-Буд», яка побудує спортзал за 9,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада спортзал школа бюджет Сухомлин  
Матеріали по темі