Економіка

​Житомирській авіакомпанії YanAir заборонили польоти через проблеми з безпекою

7 June 2019, 09:28

Сертифікат авіакомпанії ТОВ «ЯнЕйр» призупинили до усунення компанією недоліків.

Про це 6 червня повідомила Державіаслужба.

«За результатами комплексної інспекційної перевірки авіакомпанії «ЯнЕйр» Державіаслужба виявила низку зауважень (частина з яких критичні) в організації діяльності перевізника, що можуть негативно вплинути на безпеку польотів. У зв’язку з цим постійно діюча комісія з питань сертифікації експлуатантів Державіаслужби прийняла рішення про призупинення сертифіката експлуатанта авіакомпанії YANAIR з 00:00 UTC (03:00 за київським часом) 07.06.2019», - інформує Державіаслужба.

Відповідно до процедури, сертифікат експлуатанта може бути відновлений після усунення компанією недоліків та на підставі висновків акта інспекційної перевірки, що свідчитиме про здатність авіаперевізника забезпечувати належний рівень безпеки.

Державіаслужба нагадує, що у квітні 2019 року відбулась нарада під головуванням Міністра інфраструктури Володимира Омеляна щодо підготовки авіакомпаній, що здійснюють чартерні перевезення, до літнього сезону та недопущення масових затримок рейсів, спричинених технічним станом парку повітряних суден.

На сайті авіакомпанії йдеться, що YanAir - українська авіакомпанія, історія якої розпочалася в 2012 році. Зараз флот Ян Ейр складається з літаків Saab 340-2, Airbus A320-3 і літака B737-300 і базується в київському аеропорту «Жуляни».

Вікіпедія повідомляє, що Yanair зареєстрована в Житомирі і була ініціатором реставрації закритого в 1991 році житомирського аеропорту. До цього компанія здійснювала польоти з Вінниці та київського аеропорту «Жуляни». З січня 2016 року компанія проводить польоти із заново відкритого аеропорту Житомир (Смоківка), який був закритим 25 років. Yanair виконує як внутрішні рейси, так і польоти за кордон.

Нагадаємо, президент авіакомпанії - Олексій Янчук (на головному фото). У 2017, під час запуску прямого рейсу із Києва до Тель-Авіва, він говорив, що «вперше за всю історію сучасної України житомирська компанія розпочала польоти із київського аеропорту» та стверджував, що особисто перевіряє готовність літака та команди до польоту.

Як повідомляв Житомир.info, 26 січня 2016 року в оновленому житомирському аеропорту приземлився перший літак – пасажирський Saab 340 без пасажирів. Тоді ж голова правління Олексій Янчук анонсував перші рейси з Житомира на Одесу та Батумі. 13 червня 2018 року на сайті авіакомпанії YanAir у переліку аеропортів вильоту з’явився Житомир: пропонований аеропорт прильоту був лише один – Батумі (Грузія), перша доступна дата вильоту – 30 липня. Вартість квитка до Батумі та в зворотному напрямку після відкриття продажу була майже 5 тисяч гривень. У липні 2018 авіаперевізник відмінив рейси з Житомира до Батумі на невизначений час.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: YanAir Янейр аеропорт літак  
Матеріали по темі