Події

​На річці Случ у Житомирській області зловили двох чоловіків, які збирали раків попри заборону

7 June 2019, 10:19

На водоймах Новоград-Волинського району продовжуються спільні рейди рибоохорони з поліцією. На початку червня тут виявили кілька заборонених знарядь лову та затримали чоловіків, які збирали раків.

Про це 6 червня повідомила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«За період з 3 по 5 червня 2019 року виявлено одразу 9 грубих порушень правил рибальства. Правопорушників затримано на р. Случ, поблизу м. Новоград-Волинський, смт Городниця, сіл Курчиця та Чижівка. Громадяни використовували такі заборонені знаряддя лову як павук та волок. 4 червня на р. Случ, поблизу смт Городниця, двоє місцевих жителів ловили раки за допомогою ручного збирання. Правопорушники, нехтуючи забороною, яка триває до 20 червня, на двох зловили 72 екземпляри раків. Збитки, завдані державі, склали 1 836 грн», - повідомили в рибоохороні.

Усього впродовж трьох днів, за даними відомства, було складено 9 адміністративних протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП та вилучено 6 заборонених знарядь лову: 5 павуків та 1 волок. У Житомирському рибоохоронному патрулі також нагадують, що з початку нерестової заборони, а саме з 1 квітня у Новоград-Волинському районі виявлено 38 порушень правил рибальства, з них 35 грубих.

Нагадаємо, до 20 червня, а також з 15 липня по 5 вересня забороняється всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню Державного агентства рибного господарства у Житомирській області. Заборона пов’язана з періодами виношування ікри, личинок, а також першої і другої линьок.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2019 Житомирська рибоохорона розповіла про особливості цьогорічної нерестової заборони та про найпопулярніше серед браконьєрів знаряддя лову риби.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохорона браконьєр рак риба Случ  
Матеріали по темі