Місто

Совеня, яке знайшли на Польовій у Житомирі, поїхало до Брусилівського району

7 June 2019, 14:44

Пташеня вухатої сови, яке 23 травня цього року випало з гнізда в мікрорайоні Польова у Житомирі і перебувало на «домашній реабілітації», вчать самостійно добувати їжу в умовах лісу.

Про це 7 червня Житомир.info розповіли у Центрі захисту тварин.

«Пташеня знаходиться на утриманні у приватному обійсті в Брусилівському районі, у чоловіка, який має досвід виходжування дитинчат диких птахів. Підозри на пошкодження крила не підтвердилися, совеня рухливе, має гарний апетит. Зараз його вчать самостійно добувати їжу. Цей процес може тривати до кількох місяців, бо в такому віці – до року – совенята безпомічні і за розвитком прирівнюються до дітей не старших 12 років», - розповіла співробітник Центру Ольга.

За її даними, якщо спроби самостійно добувати їжу будуть вдалими, сову випустять на волю – в ліс. В іншому випадку спробують віддати на «виховання» в те ж місце, де його взяли – на Польову, де живе багато сов.

Нагадаємо, про пташеня сови, яке випало з гнізда й начебто пошкодило крило, 23 травня 2019 повідомив сайт Держекоінспекції. Повідомлялося, що совеня доставили до Центру захисту тварин, звідки його передали людям для домашнього догляду.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року в Житомирі зловили травмовану рись, яка розгулювала гідропарком. Тварину спочатку доставили до житомирського Центру захисту тварин, затим перевезли до нового дому – Рівненського зоопарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сова пташка Центр захисту тварин еколог  
Матеріали по темі