Політика

Секретарі Житомирської та Бердичівської міських рад йдуть на парламентські вибори у списку «Самопомочі»

8 June 2019, 16:05

На з’їзді 8 червня Об’єднання «Самопоміч» представило свій список до парламенту.

Про це повідомляє прес-служба партії.

«Лідер «Самопомочі» та міський голова Львова Андрій Садовий очолив виборчий список політичної сили до парламенту. Другий номер у списку «Самопомочі» – депутатка Одеської міськради Ольга Квасницька, яка відома у місті завдяки боротьбі з незаконними забудовами. Третє місце у списку посіла Олександра Дрік – одна з найвідоміших активісток антикорупційного руху в Україні. Четверта – відома харківська волонтерка та депутатка облради Тетяна Бідняк. Закриває п’ятірку віцеспікерка парламенту Оксана Сироїд», - йдеться у повідомленні.

В оприлюдненому партійному списку є 105 людей, серед них – представники Житомирської області: 39 номер – Наталія Чиж, секретар Житомирської міської ради, 50 номер – Юлія Лефтер, секретар Бердичівської міської ради, 74 номер – Віктор Курбатов, депутат Баранівської міської ОТГ.

На офіційному сайті «Самопомочі» також вже є інформація і фото деяких кандидатів у народні депутати, зокрема – Наталії Чиж.

Нагадаємо, секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж очолила квітневий ТОП порушень антикорупційного законодавства, який складає НАЗК. Було встановлено подання недостовірних відомостей на суму понад 13,6 млн грн: Чиж не вказала у деклараціях свої фінансові зобов’язання перед банком та фізичною особою, також у декларації за 2015 рік не зазначила корпоративні права члена сім’ї в господарському товаристві.

На з’їзді 8 червня Об’єднання «Самопоміч» також назвало своїх кандидатів у 73 мажоритарних округах на виборах до парламенту 21 липня. В оприлюдненому списку кандидат є лише в одному з шести округів Житомирської області: Хапчук Сергій Вікторович – Новоград-Волинський одномандатний виборчий округ № 65. Хапчук - приватний підприємець, депутат Новоград-Волинської міської ради від Об’єднання «Самопоміч».

Зазначимо, відповідно до результатів опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 29 травня – 3 червня 2019 року, за партію мера Львова Андрія Садового «Самопоміч» готові проголосувати менше 2% виборців.

Як повідомлявЖитомир.info, депутатка Житомирської міської ради від Опозиційного блоку Наталія Леонченко повідомила, що буде балотуватися до Верховної Ради по мажоритарному округу №62 (Житомир) від партії Медведчука-Рабіновича «Опозиційна платформа – За життя». 7 червня ЦВК зарєструвала першого кандидата-мажоритарника по Житомирській області: депутат обласної ради Ігор Романський, який раніше очолював фракцію Радикальної партії Ляшка, балотується як самовисуванець по Бердичівському округу №63.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ВР "Самопоміч" Чиж Лефтер  
Матеріали по темі