Влада

У громадській раді при Житомирській ОДА поки недобір: на 35 місць є лише 15 кандидатів

10 June 2019, 16:25

Станом на 10 червня 2019 року, за три дні до завершення конкурсу, до громадської ради при Житомирській облдержадміністрації виявили бажання увійти 15 представників інститутів громадянського суспільства з 35 необхідних.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службі Житомирської ОДА.

Ось їх перелік:

1. Об'єднання організацій роботодавців Житомирської області Бутенко Сергій Григорович

2. Громадська організація «Житомирська обласна спілка правоохоронців учасників АТО «Порядок» Тимофієнко Дмитро Олександрович

3. Благодійний фонд «Людяність» Журбенко Юрій Миколайович

4. Громадська організація «Спортивно-патріотичний клуб «Хоробрі серця» імені героїв АТО» Вівчаренко Володимир Миколайович

5. Громадська організація «Євроклуб» Дікова-Фаворська Олена Михайлівна

6. Житомирська міська культурно-спортивна громадська організація «Житомир квітучий» Антонов Ігор Юрійович

7. Житомирська обласна організація Національної спілки художників України Кондратюк Василь Іванович

8. Громадська спілка учасників бойових дій, ветеранів війни і праці Олевського району Іванов Андрій Юрійович

9. Житомирське обласне об'єднання громадської організації «Спілка економістів України»Цал-Цалко Юзеф Сигізмундович

10. Громадська організація «Ветерани повітряно-десантних військ», Союз десантників Житомирської області Ржешніовецький Ігор Петрович

11. Благодійна організація «Благодійний фонд «Ангели добра України» Нужда Дмитро Леонідович

12. Житомирське відділення Міжнародної громадської організації «Українська секція міжнародної поліцейської асоціації» Герасимчук Тетяна Андріївна

13. Громадська організація «Ветеранське братерство» Сєдов Вадим Олегович

14. Громадська організація «Житомирська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України» Українець Леонід Михайлович

15. Житомирська обласна організація Українського товариства глухих Дем'янчук Валерій Станіславович.

«12 червня – останній день прийому документів від інститутів громадянського суспільства області для участі в установчих зборах для формування громадської ради при ОДА. Якщо ви представник громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації, тоді поспішайте подати документи», - закликає сайт облдержадміністрації.

Кандидати до складу громадської ради мають бути:

– зареєстровані в установленому порядку;

– не менше шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради проводять заходи, дослідження, надають послуги, реалізують проекти тощо на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;

– фахівцями у відповідних сферах, що підтверджується наявністю відповідної освіти, наукового ступеня, публікацій, досліджень, а також інформацією про участь у реалізації проектів не менш як за 12 місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради.

До складу громадської ради не можуть бути обрані представники ІГС, які є депутатами місцевих рад, посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Відповідальність за достовірність поданих документів (відомостей) несуть ІГС, який делегує свого представника для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні, а також делегований представник ІГС, - наголошує ОДА.

Перелік документів, що подаються, можна переглянути на сайті ОДА. Документи приймають у робочі дні у кабінеті 101 (Центр АТО) облдержадміністрації. Телефони для довідок: (0412) 47-50-19, 47-50-06.

Орієнтовна дата проведення установчих зборів – 11 липня 2019 року, час – 14:00, місце – сесійна зала облради. Реєстрація розпочинається о 13.00.

Нагадаємо, 14 травня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич підписав розпорядження про ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування громадської ради. Перед початком формування нової громадської ради ОДА повідомляла, що кількісний склад громадської ради визначається установчими зборами та не може становити більш як 35 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, до попереднього складу громадської ради при Житомирській ОДА, яку сформували в квітні 2015 року, входили 176 представників інститутів громадянського суспільства. Головою був обраний керівник громадської організації «Благодійний фонд «Разом за справу» Володимир Стельмах. Громадська рада завершила свою роботу в квітні 2017 року.

В травні 2017 року голова ОДА Ігор Гундич своїм розпорядженням затвердив склад ініціативної групи з формування нового складу громадської ради, але потім процес призупинили. На сесії 12 вересня 2018 року Гундич пояснював, що громадської ради немає вже півтора року, але ніяких проблем ніхто не відчуває, а говорити про створення буде сенс після того, як буде постанова Кабміну з новими правилами. Втім, вже 8 жовтня цього ж року більше півсотні активістів та представників громадських організацій зібралися, щоб обговорити положення створення громадської ради при ОДА, але все закінчилося суперечками та сутичками.

У квітні 2019 депутатка облради від ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська підготувала проект рішення сесії обласної ради «Про звіт голови Житомирської обласної державної адміністрації Гундича І. П. та створення громадської ради при ОДА».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: громадська рада ОДА  
Матеріали по темі