Політика

Скільки депутатських запитів з початку року подали нардепи-мажоритарники від Житомирської області

12 June 2019, 16:38

Завершується каденція Верховної Ради 8 скликання, на 21 липня 2019 року призначені позачергові парламентські вибори, але Конституційний суд ще не вирішив, чи указ нового президента Володимира Зеленського про розпуск Ради є конституційним.

Втім, Центральна виборча комісія реєструє кандидатів у народні депутати, і станом на ранок 12 червня в трьох з шести мажоритарних округів Житомирської області вже є претенденти на депутатський мандат.

Чинні ж народні депутати продовжують свою діяльність, й один з механізмів відстоювання інтереси своїх виборців є подання депутатських запитів.

Скільки таких запитів з початку 2019 року подали нардепи-мажоритарники від Житомирської області, до кого і з яких питань вони зверталися – читайте далі.

Володимир Арешонков (фракція Блоку Петра Порошенка, Коростенський округ №64) за всю каденцію направив у різні інстанції 162 запити, найбільше – до Кабінету міністрів та керівникам міністерств і відомств, з них цьогорічних лише 9: чотири – до КМУ, п’ять – до міністерств та НКРЕКП.

Павло Дзюблик (фракція Народного фронту, Малинський округ №66) за всю каденцію направив 184 запити, найбільше – до керівників міністерств та відомств і КМУ, з них цьогорічних 16: 8 – до КМУ, 7 – до міністрів, 1 – генпрокурору.

Володимир Литвин (позфракційний, Новоград-Волинський округ №65) направив 234 запити, половина з яких – до Кабінету міністрів. Цього року нардеп вже відіслав 43 запити: 1 – голові Верховної Ради; 13 – Кабміну; 12 – міністрам, з яких сім були на ім’я Уляни Супрун; 2 – генеральному прокурору; 15 – місцевим органам влади.

Віктор Развадовський (група «Відродження», Чуднівський округ №67) серед житомирських мажоритарників відправив найбільше запитів – 275, з яких більше половини адресована місцевій владі. З початку 2019 року запитів від нардепа було 26: 1 – КМУ, 9 – міністерствам та відомствам, з яких п’ять були на ім’я Уляни Супрун; 1 – генпрокурору, 15 – голові Житомирської ОДА Ігорю Гундичу.

Олександр Ревега (фракція Блоку Петра Порошенка, Бердичівський округ №63) за всю каденцію відправив 94 депутатські запити, з них цьогорічних лише два – головам Вінницької та Житомирської ОДА щодо ремонту дороги «Бердичів-Іллінці».

Борислав Розенблат (позафракційний, Житомирський округ №62) направив найменшу кількість запитів – 51, з них цьогорічні лише 7: п’ять звернень до Кабміну та два – до відомств стосовно газорозподільного підприємства.

Які законопроекти подавали житомирські нардепи-мажоритарники за перші три місяці 2019 року – читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, при реєстрації для участі у позачергових виборах Верховної Ради, які заплановані на 21 липня 2019 року, розмір грошової застави для партії, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати в загальнодержавному окрузі, становить 4 млн 173 тис. грн; для кандидата в депутати в одномандатному окрузі, якого висунула партія або який балотується в порядку самовисування – 41 тис. 730 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп запит  
Матеріали по темі