Фоторепортаж

Як у Житомирі підлітки воркаутом займаються. Фоторепортаж

13 June 2019, 15:01

У вересня 2018 за ініціативи Людмили Костриці у Житомирі був створений гурток з воркауту «Dragons street workout».

За словами керівника гуртка «Оздоровча гімнастика» комунального закладу позашкільної освіти «Обласного еколого-натуралістичного центру» Житомирської обласної ради, займається три групи, у кожній 15-20 дітей на 10:00, 16:30, 18:30.

Найменший гуртківець ходить у 3 клас, найстарші – початкові курси вузів.

«Для багатьох дітей воркаут – це справжня віддушина. У багатьох родин не найкраще фінансове становище, і вони не завжди можуть купити собі абонемент, а тут заняття безкоштовні. Важко передати словами, але мені хотілося щось змінити, створити безкоштовну секцію, де б діти могли себе реалізувати. Коли я влаштовувалася сюди, то спочатку планувала вести гурток з екології. Але запропонувала керівництву гурток з оздоровчої гімнастики. Оскільки я давно займаюся воркаутом і дуже люблю цей спорт, так і почався цей гурток», - говорить Людмила Костриця.

Людмила Костриця

«Всі викладачі ходять по школам агітують, я раз пішла в школу, і вирішила дати оголошення у Фейсбуці та походила по спортивних майданчиках. Так і набрала дітей Фінансування не сильно велике. Тож гурток почався з того, що ми з хлопцем за свої гроші купили дітям 10 карематів. Друзі та знайомі позичали нам гирі, пояси, обтяжувачі. Пізніше я дала клич у Фейсбуці, хто може допомогти нам з установкою спортивного майданчика. Спочатку ми думали варити його самі: шукали труби, цемент, щебінь… Проте відізвалася компанія «Стріт Спорт». І вони сказали, що так як це для дітей і гурток безкоштовний, вони можуть подарувати нам невеличкий майданчик. Вони вислали нам майданчик, ми заплатили тільки за пересилку. І ми з дітьми самі його встановили. На місці, де він встановлений, був старий фундамент. Я, мої друзі та дорослі хлопці, які також займаються воркаутом, брали ломи і ми ломали фундамент. Діти також допомагали при встановленні: своїми руками його тримали, вигрібали каміння. Фактично своїми руками ми збудували базу для тренування», - розповідає тренер гуртка.

«Зараз діти на канікулах, ми їх відпустили відпочити. Але діти вирішили самі збиратися. Вони всі мені відписують, що вони роблять, що тренують базу, а не роблять елементи, питають порад. Заняття безкоштовні, проте обов’язково мати довідку від лікаря про стан здоров’я та про можливі протипоказання. З вересня буде новий донабір до груп. Вже написана нова авторська навчальна програма, чекаємо, поки її затвердять, робимо ремонт у класі та будемо працювати. Наша адреса: проїзд Академіка Тутковського, 10. Орієнтуватись краще по ліцею №24, ми знаходимось прямо за ним», - зазначила Людмила Костриця.

Як повідомляв Житомир.info, на День захисту дітей, 1 червня 2019 року, на вулиці житомирській Михайлівській відбулись змагання зі стріт воркауту.

Як на спортивних майданчиках загальноосвітньої школи № 7 та агротехнологічного колежу займаються воркаутери дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: воркаут заняття гурток  
Матеріали по темі