Місто

​Чому в житомирському сквері на Лятошинського не працюють полив, підсвітка і туалет

14 June 2019, 11:14

У сквері на вулиці Лятошинського у Житомирі, який офіційно відкрили 8 червня 2019, не працює освітлення, полив і туалет.

Про це в соцмережі 13 червня написав вже колишній головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

«... між тим небайдужі житомиряни по звичці звертаються та задають питання, мовляв, що полив газону у новому сквері та освітлення у мощенні не працюють, а громадська вбиральня так і не відкрилась. Звичайно що озеленення за такої погоди просто згорає. А всі прилеглі двори та дерева з кущами виконують функцію громадської вбиральні», - написав Юрій Безбородов, який нині працює в КП «Київміськрозвиток».


Щодо туалету Житомир.info 14 червня прокоментував начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун.

«Громадська вбиральня йде по окремому проекту. У проекті скверу просто виділене місце на генплані для вбиральні. Здача туалету теж іде за окремим графіком. Замовником є комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою». Вони придбали кабіну і вони її встановлюватимуть, як на Івана Корчерги. Щодо терміну здачі, то, якщо я не помиляюся, працюватиме орієнтовно до кінця червня», - сказав Олександр Марцун і щодо поливу та освітлення порадив звертатися до КП «Зеленбуд».

В. о. директора КП « Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Волокіта розповів Житомир.info, що освітлення та полив газону працюють, але поки не підключені до електромережі.

«Справа в тому, що в робочому проекті по зовнішньому електроосвітленню проектантом були внесені зміни, і на даний момент проект знаходиться на погоджені в АТ «Житомиробленерго». Після погодження буде видане «Технічне рішення» та підключення скверу до електромережі. Ці роботи обіцяли виконати на наступному тижні. Щоб зберегти зелені насадження, працівники «Зеленбуду» щодня зрошують їх з поливомийної машини», - запевнив Олександр Волокіта.

Нагадаємо, оновлений сквер на Лятошинського офіційно відкрили 8 червня турніром зі швидких шахів, а паркан навколо скверу зняли на тиждень раніше, 30 травня.

Щодо туалету, то у серпні 2018 заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир» Наталія Павлюк розповідала, що підприємство закупило три стаціонарних вуличних туалети по 280 тис. грн кожен. Один з них встановили на вулиці Івана Кочерги, 1, поблизу зупинки громадського транспорту, інший - у гідропарку, а третій був передбачений для скверу на Лятошинського.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція скверу вартувала державному бюджету 5,5 млн грн, гроші були виділені за сприяння нардепа Вадима Кривенка. Роботи виконувало ТОВ «АртХаус», яке виграло тендер на 4 млн 937 тис. грн. Яким був дизайн-рішення скверу на Лятошинського, дивіться тут. 23 квітня 2019 сквер на Лятошинського тестували на доступність.

Думки житомирян про те, що їм подобається та не подобається в оновленому сквері, можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер вул. Лятошинського туалет  
Матеріали по темі