Суспільство

​Біля траси в Житомирській області знайшли крихітне оленя і через соцмережі розшукали для нього опікунів

17 June 2019, 11:46

15 червня в лісі неподалік траси у Коростишівському районі Житомирської області знайшли оленятко, а менш як через добу розшукали людей, які надали тваринці тимчасовий прихисток.

Про це 16 червня повідомили у фейсбук-групі Коти, собаки в хороші руки, Житомир і Житомирська область.

«Учора в лісі знайдене маленьке оленятко. Поруч траса. Матері ніде не видно. Олександр кілька разів повертався подивитися. Не ризикнув кинути малюка одного. Забрав в хату, напуває молоком. Що робити? Хто може допомогти? Хто знає контакти?», - йдеться у первинному дописі, де позначене місто Коростишів.

У коментарях користувачі мережі радили звернутися за порадою до місцевого єгеря та до оленячої ферми у селі Явне Баранівського району. Хтось підказував, що оленя можна вигодувати козячим молоком і що вони невибагливі до догляду та раціону. Адміністратори сторінки попереджали, що малюка віддадуть тільки в надійні руки, заповідник або екопарк, але не в зоопарк.

Трохи згодом пост про оленя доповнили інформацією, що малюка забрали на виховання на велику приватну територію.

«Надійшло багато дзвінків, багато пропозицій, зв'язувалися з усіма. Дзвінки надходять досі. Люди йшли назустріч, шукали вихід. Малюка забрали на виховання на велику приватну територію. У господаря є досвід вигодовування такого роду тварин. Навели довідки, отримали позитивні характеристики від декількох зооволонтерів. Чекаємо фото», - написали адміністратори сторінки і пізніше в коментарях додали, що опікуни вже встигли декілька разів віддзвонитися і надіслали світлину.

«Буде багато клопоту, виростити і дати зміцніти. Три місяці вигодовування в окремому загінчику, потім випуск на огороджену територію», - озвучили в групі «план» виходжування оленяти.


Нагадаємо, у 2017 році жителі Романівського району Житомирської області прихистили оленя, чию матір убили браконьєри.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2019 року на Польовій у Житомирі підібрали совеня, що випало з гнізда. Пташеня забрали на виховання і вчать самостійно добувати їжу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: олень оленя тварина  
Матеріали по темі