Суспільство

​Як десантники-резервісти під Житомиром стрибали з парашутами

17 June 2019, 16:18

У день Трійці, 16 червня, резервісти-десантники та постійний склад військових частин виконували під Житомиром стрибки з парашутом.

Про це 16 червня повідомила прес-служба Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

«Особовий склад оперативного резерву першої черги, що проходить навчальні збори на базі загальновійськового полігону Десантно-штурмових військ під Житомиром, здійснює стрибки з парашутом. Військовослужбовці десантуються з транспортно-бойового вертольота Мі-8 Армійської авіації Сухопутних військ ЗС України. Десантування проводиться з висоти 600 метрів для досвідчених парашутистів та 800 метрів для «першоразників», - йдеться у повідомленні.

Кожного резервіста ретельно підготували до здійснення стрибка з парашутом. Кожен з них пройшов та засвоїв курс повітрянодесантної підготовки, де на спеціальних тренажерах повітрянодесантного комплексу були відпрацьовані усі елементи наземної підготовки, - зазначає прес-служба. Також резервісти самостійно здійснили укладку своїх десантно-парашутних систем.

«Серед особового складу оперативного резерву першої черги, що здійснював стрибки, було чимало «першоразників». Сьогодні усі вони вперше відчули порив вітру за бортом повітряного судна. Однак варто відмітити, що усі вони діяли чітко та впевнено як в повітрі, так і під час приземлення», - повідомляє командування ДШВ.

«Тут усе саме так, як і було обіцяно на початку зборів: цікава програма, справжній адреналін, враження, якісна програма підготовки, гідне ставлення зі сторони командного складу та інструкторів. Для нас, резервістів, тут створили усі умови для тренувань та відпочинку. Тому сьогодні я охоче виконав стрибок з парашутом. Сьогодні у мене був перший стрибок, і на цьому я тепер однозначно не зупинюся», – відзначив один з резервістів, крокуючи з місця приземлення до пункту збору.

Резервісти здійснювали стрибки з парашутом пліч-о-пліч з постійним складом військових частин Десантно-штурмових військ, дислокованих на Житомирщині.

«Небо помилок не пробачає. Тому сьогодні, як і завжди, навіть спостерігаючи з землі, чудово видно, що усі парашутисти діють максимально злагоджено, впевнено, контролюючи свої емоції, уникаючи травматизму. Саме такий результат є найкращою оцінкою роботи інструкторів та офіцерів повітрянодесантних служб», – наголосив заступник командира окремого підрозділу ДШВ з повітрянодесантної підготовки майор Віталій Пилипчук.

Нагадаємо, у травні 2019 сотні резервістів з різних областей прибули до Житомира для планових навчань.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2019 житомирські десантники форсували водні перешкоди на полігоні й тестували армійське спорядження в умовах Карпат, а пізніше проходили підготовку за стандартами НАТО з іноземними колегами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парашут десантник 95 бригада ДШВ  
Матеріали по темі