Здоров'я

Кір не залишає Житомирську область: за тиждень – майже 40 хворих

18 June 2019, 11:40

Упродовж тижня на кір у Житомирській області захворіли 36 людей.

Про це 18 червня Житомир.info повідомила заввідділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«За останній тиждень, станом на 13.06, на кір захворіли 36 людей: 18 дорослих та 18 дітей. У Житомирі – 9, у Коростенському районі – 7, у Бердичівському – 4, у Хорошівському, Новоград-Волинському, Олевському – по 3, поодинокі випадки – в інших районах», – розповіла Тетяна Лутай.

Серед 9-ти житомирян, яких кір підкосив упродовж останнього тижня, 5 дорослих та 4 дітей (двоє з них є членами організованих колективів – ЗОШ № 23, ДНЗ № 66). 8 з 9-ти – не щеплені.

Тетяна Лутай наголосила, що ситуація з кором в області лишається тривожною.

«Кір має певну сезонність: найактивніше вірус циркулює в осінньо-зимовий період, однак, хоча зараз літо, спалахи цієї інфекційної хвороби не поодинокі. Це викликає занепокоєння і є свідченням недостатнього рівня вакцинації», – зауважила Тетяна Лутай. Вона також нагадала про рішення Верховного суду, який визнав, що заборона відвідувати дитячі садочки невакцинованим дітям законна.

А з початку року в Житомирській області зареєстрували 1714 випадків кору (849 серед дорослих, 865 – серед дітей). 75% із зазначеної загальної кількості – не щеплені (або відсутні дані про щеплення). В області нема жодного району, якого б не зачепило це інфекційне захворювання.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж останнього тижня травня 2019 року на кір у Житомирській області захворіла 61 особа. Зокрема, у Житомирі було зареєстровано 16 хворих, четверо – з них немовлята.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір лабораторний центр Лутай  
Матеріали по темі