Події

Родичі вбитого Олександра Жадька сподіваються, що житомирський суд завершить розгляд справи до кінця року

18 June 2019, 15:28

Житомирський суд продовжив повторний розгляд справи про жорстоке вбивство житомирського підприємця Олександра Жадька, яке сталось в 2014 році у селі Зарічани. Під час засідання суд перейшов до допиту потерпілих, зокрема, братів Олександра – Юрія та Сергія.

Зі слів родичів вбитого, потерпілі сподіваються, що суд завершить розгляд справи в цьому році, або ж на початку наступного.


«Сторона обвинуваченого, його адвокати, на минулих судових засіданнях намагались затягнути час, вони робили відвід прокурору, потім відвід суддям, просили час для підготовки усіх цих клопотань про недовіру суду і прокурору. І таким чином ми втратили два-три судових засідання. Тому зараз ми вже досліджували б і докази. Протилежна сторона відчуває, що достатньо доказів, що Довгалюк винен у вбивстві мого брата і намагаються усіма зусиллями затягнути цю справу. Але все одно ми розуміємо, що справедливість має відбутись і я сподіваюсь, що все ж таки в цьому році, або до кінця року, або на початку наступного року ми отримаємо вирок», - розповідає брат вбитого Юрій Жадько.

Наступне судове засідання відбудеться 11 вересня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району: тіло 43-річного чоловіка знайшли з десятком ножових поранень. Довгий час обвинувачений Довгалюк знаходився на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці 2015 року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів у справі вбивства Олександра Жадька. 20 січня 2017 року судовий експерт підтвердив, що на відеоматеріалах справи зображений обвинувачений.

У листопаді 2017 року прокурор просив 15 років тюрми і відшкодування моральної шкоди. 15 листопада 2017 року суд виправдав Володимира Довгалюка, однак прокуратура не погодилася з таким вироком. Після цього суддя Грубіян вперше в історії Житомирського райсуду зібрав прес-конференцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Жадько суд вбивство  
Матеріали по темі