Місто

Думки житомирян щодо можливого підвищення вартості проїзду в громадському транспорті

18 June 2019, 15:33

У Житомирі знову заговорили про підвищення вартості проїзду. Цього разу зростання ціни планується не тільки у приватному, а і комунальному транспорті. Тож, якщо виконком проголосує за відповідний проєкт рішення, то разовий проїзд у маршрутках коштуватиме 6 грн при безготівковій оплаті та 7 грн готівкою. У електротранспорті аналогічно – від 4 до 5 грн. Якщо ж валідатори у транспорті будуть відсутні або ж непрацюючі, то вартість проїзду буде 3 грн. Таку ж суму доведеться викласти за проїзд школярам, і то тільки під час навчального року. В іншому разі вартість квитка буде такою ж, як і для інших. Прописали у проєкті рішення і правила проїзду для пільговиків. Зокрема, для пільгових категорій, які були визначені й раніше, проїзд буде безоплатним. Разом із тим, перевагами користуватимуться власники «Картки житомирянина», сплачуючи від 2 до 3 грн. Власне, цікавимось, що про можливі «транспортні» нововведення знають житомиряни та чи готові платити за послугу проїзду більше.


«Як на мене, подорожчання не є аргументованим. Ціни на пальне не підвищувались останнім часом, вони є більш-менш стабільними, навіть долар впав. За рахунок чого підвищувати: маршрутки змінюватися не будуть, рухомий склад залишиться таким, як є. В салоні буде так само брудно. От комунальні транспортні засоби, 53-ті, дійсно гарні маршрутки, автоматизована оплата проїзду, квитки дають, є облік. В інших маршрутках, якщо там дійсно не буде стояти системи електронного квитка, то 3 грн – це буде чітка ціна для цих маршруток», – відповідає Дмитро.

«Я не чула про таке, але якщо для цього є підстави, то чому б і ні. Це повинно бути вигідно перевізнику, бо не буде тоді маршруток», – говорить Альона.

«Чула, читала в Інтернеті, але я не згодна. В минулому році з підвищенням проїзду обіцяли підвищений комфорт проїзду, маршрутки покращені, а в результаті усе, як завжди. І цього разу, я вважаю, що нічого не зміниться», – розповідає Лариса.

«Якщо доведеться, то треба буде, а так – ні, звичайно. 53-тя маршрутка нормальна, інші пошарпані, хочеться кращі, щоб були», – каже Дмитро.

«Де підвищений комфорт, обмежена кількість людей, де якість? За що підвищувати ціну? Будемо ходити пішки, як у Європі», – ділиться Анастасія.

«Я дуже рідко користуюсь громадським транспортом, тому мене це не дуже обходить. В порівнянні з іншими містами, в принципі, у Житомирі не так погано. Потрібно ж враховувати затрати, які власник транспортного засобу несе. А те, що усе дорожчає, то все дорожчає, на жаль, крім зарплат і пенсій», – розмірковує Василь.

«Якщо депутати таке приймуть, то куди ми дінемось. Як на мене, то вона (послуга – ред.) не коштує стільки, скільки вони хочуть. Що, покращиться щось? Ні. Ті ж тролейбуси і контролери. Краще не буде», – впевнений Микола.

Нагадаємо, міська влада готувалася до підняття тарифів на проїзд з листопада 2018 року, тож заздалегідь пропонувала перевізникам надати власні розрахунки планової вартості з перевезення одного пасажира. У додатку до опублікованого проекту рішення виконкому наведені дані розрахунки, а також зауваження перевізників до розробленого проекту. З повним текстом додатку можна ознайомитись тут.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 року житомирські перевізники заявили, що їх не влаштовує тариф у 5 грн і пропонували підвищити його щонайменше до 7 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка проїзд ціна  
Матеріали по темі