Фоторепортаж

​Житомирські смітниці: бетонні, металеві, картонні й креативні. Фоторепортаж

18 June 2019, 16:39

Нові та не дуже, залізні й бетонні, з пакетами для сміття і без, прикріплені ланцюгами, розписані вандалами і креативні - у Житомирі сотні урн для сміття, але є вулиці, на яких можна довго шукати місце, щоб викинути папірець.

Їх рідко фотографують і ще рідше згадують, проте вони важливі не лише для збереження чистоти міста. Вони можуть як зіпсувати архітектурний ансамбль, так і підкреслити його особливість. 18 червня Житомир.info вирішив пройтися містом та подивитися, який вигляд мають житомирські смітниці.

Біля деяких місць урнами слугують картонні коробки і навіть клумби. Підприємці, які зобов’язані розміщувати урни біля своїх магазинів та офісів, не надають їм великого значення: лише в деяких місцях люди скреативили і встановили цікаві смітниці.

Нині на житомирських вулицях практично не залишилося зелених пластикових євроурн, закуплених наприкінці 2016 року за 300 тисяч бюджетних гривень. Уже навесні 2017-го деякі з них прогоріли через недопалки. У 2018 тодішній керівник УАШ Сергій Янушевич розповідав, що для житомирських вулиць у місцевого виробника закуплять кілька десятків бетонних смітниць.

У січні 2019 КП «УАШ» уклало договір із КП «Зеленбуд» (ще то того, як УАШ ліквідували шляхом приєднання до «Зеленбуду») на постачання 60 бетонних урн по 195 гривень кожна (загальна вартість закупівлі – 14 тисяч 40 грн).

Нагадаємо, за урни уздовж вулиць і площ відповідає КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міськради, за розміщені у скверах - КП «Зеленбуд».

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2017 на Михайлівській та майдані Соборному житомирянам представили перші баки для роздільного збору сміття в рамках проекту бюджету участі «Житомир – не смітник!».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття смітниця урна Зеленбуд УАШ  
Матеріали по темі