Економіка

​Після усунення критичних зауважень Державіаслужба поновила сертифікат авіакомпанії з Житомира

19 June 2019, 13:10

Після усунення критичних зауважень комісія Державіаслужби схвалила рішення поновити сертифікат авіакомпанії Yanair.

Про це пізно ввечері 18 червня повідомив на своїй сторінці у соцмережі міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Сьогодні, з затримкою, відбувся регулярний рейс Київ-Батумі. Водночас, сподіваємося, що дана авіакомпанія, як і інші, зрозуміли - ми жартувати і нехтувати безпекою пасажирів та регламентами не будемо. Принагідно, нагадуємо, що Державіаслужба буде вживати відповідні заходи щодо тих авіакомпаній, які невчасно виконують польоти. Авіакомпанія зобов`язана інформувати пасажирів про перенесення рейсів, її представник повинен бути на зв’язку з пасажирами, компенсувати час затримки чи скасування польоту. Просимо авіапасажирів при обранні свого авіаперевізника враховувати рейтинги Міністерства інфраструктури, які ми публікуємо щомісяця. Наївно скаржитися на розлад шлунку, якщо Ви купуєте шаурму біля метро у спеку. Це правило однакове як у політиці, так і на транспорті», - йдеться у дописі міністра.

18 червня, за інформацією ТСН, через кількагодинну затримку рейсу Київ-Батумі авіакомпанії Yanair у аеропорту «Бориспіль» обурені пасажири заблокували термінал.

Нагадаємо, що YanAir - українська авіакомпанія, історія якої розпочалася в 2012 році. Зараз флот Ян Ейр складається з літаків Saab 340-2, Airbus A320-3 і літака B737-300 і базується в київському аеропорту «Жуляни». Вікіпедія повідомляє, що Yanair зареєстрована в Житомирі і була ініціатором реставрації закритого в 1991 році житомирського аеропорту. До цього компанія здійснювала польоти з Вінниці та київського аеропорту «Жуляни». З січня 2016 року компанія проводить польоти із заново відкритого аеропорту Житомир (Смоківка), який був закритим 25 років. Yanair виконує як внутрішні рейси, так і польоти за кордон.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 Державіаслужба заборонила польоти житомирській авіакомпанії YanAir через проблеми з безпекою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: YanAir авіакомпанія аеропорт  
Матеріали по темі