Місто

​Чемпіон світу з футболу U-20, житомирянин Данило Сікан розповів, з чого розпочинав спортивну кар'єру

19 June 2019, 20:04

19 червня житомирянин Данило Сікан, який у складі збірної України U-20 виграв чемпіонат світу з футболу, розповів житомирянам про те, з чого розпочав своє спортивну кар'єру. За його словами, він почав тренуватися на стадіоні «Спартак» і саме там розпочав свій футбольний шлях.

«Мене привели друзі зі школи. Я ще довго думав, куди йти займатись, і прийшов на «Спартак». Я ще пам’ятаю, там було живе поле. Я от там був, там зараз все класно перебудували, а я ще пам’ятаю, там було живе поле із величезними горбами. Я прийшов на перше тренування, мене одразу взяли в команду. Почав тренуватись, потім пам’ятаю зіграв ще матч проти Малина. Тоді ми виграли 2:1, я ще гол забив. Отак і почав грати», - каже чемпіон світу з футболу U-20.


Що ж до чемпіонату світу, то Данило каже: першочерговим завданням було вийти з групи. Але апетит приходить під час їжі. Після напруженого півфіналу проти Італії до фінального поєдинку готувались надсерйозно.

«Я грав до фіналу, була певна втома. На фінал у нас була така розстановка, що Супряга та інші хлопці вийдуть із перших хвилин, а потім вже ми в другому таймі. Південну Корею ми розбирали, дивились усі їх матчі на Чемпіонаті світу. Ми їх добре розібрали. Вони зазвичай суперника ловили на неуважності. Дуже багато вони забили м’ячів, коли суперник фолив, всі розвертаються назад повертатись, а вони швидко розігрують і забивають гол. Так вони і виграли майже всі матчі», - каже Данило Сікан.

Данило розповідає на хлопців не надто вплинув пропущений з пенальті м'яч в дебюті зустрічі.

«Це були перші хвилини, всі хлопці говорили, що ще ціла гра попереду. Ще можна забити п’ять і пропустити п’ять. Все можливо. І всі були налаштовані. Цей гол нам нічого не завадив далі виграти і забити голи», - розповідає центрфорвард збірної України.

Під час візиту в Житомир Данило залишив автографи для музею спортивної школи «Спартак» та з радістю фотографувався із земляками.

Нагадаємо, житомирянин Данило Сікан підписав контракт з «Шахтарем». Угода з вихованцем львівських «Карпат» розрахована на 3 роки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол Сікан  
Матеріали по темі