Економіка

У жителя Житомирської області вилучили колекцію зброї та боєприпасів часів Другої світової, яку він збирав по місцях запеклих боїв

20 June 2019, 09:46

19 червня у жителя селища Хорошів Житомирської області виявили колекцію зброї та боєприпасів часів Другої світової.

Про це у фейсбук повідомив начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Сьогодні у Хорошеві поліцейські місцевого відділення поліції під час санкціонованого обшуку виявили у гаражі жителя райцентру колекцію зброї та боєприпасів часів Другої світової. За попередніми висновками, більшість з цього арсеналу уже не становить небезпеки для оточуючих, але… За словами його власника, усе це він знаходив у місцях запеклих боїв на території Новоград-Волинського та Коростенського районів та зносив у власний гараж, де і проводив вихолощення. Добре, що таке кулібінство не закінчилось трагічно для самого чоловіка та його сусідів», - написав керівник поліції 19 червня.

Усе знайдене поліцейські вилучили, частина буде досліджена експертами (зокрема, боєздатність гвинтівок та кулемета), а частина – відразу знищена.

Сайт ГУНП 19 червня повідомив про подібний арсенал, знайдений у 35-річного жителя Радомишльського району.

«Під час санкціонованого обшуку у будинку поліцейські виявили гвинтівку Мосіна часів ІІ Світової війни, ствол та затвори до такої ж зброї, понад 3 десятків набоїв до нарізної та гладкоствольної зброї калібру 7,62 та 16 мм, незареєстровану мисливську рушницю, мисливський ніж, банки з порохом, глушники та інше приладдя до зброї. Господар розповів, що частину арсеналу знайшов неподалік у лісі», - поінформував відділ комунікації.

Експерти підтвердили, що виявлене придатне до стрільби, відтак власнику цього арсеналу оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

«Любителям» нелегальної зброї нагадують, що на території області триває операція «Зброя та вибухівка», тож вилучення її – питання часу, а ступінь відповідальності – до 7 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 року в Черняхівському районі Житомирської області 14-річний хлопець під час гри поранив свого 12-річного товариша, вистреливши з пневматичної гвинтівки, а 12 червня у селі П’ятка Чуднівського району 50-річний лісівник підстрелив сусідського хлопця. Справу про вогнепальне поранення підлітка розслідує Державне бюро розслідувань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя вибухівка арсенал поліція  
Матеріали по темі