Місто

​Закупівля обладнання для «Нової української школи» у Житомирі не буде централізованою: за пропозицію не вистачило голосів

20 June 2019, 10:35

Депутати хотіли доручити департаменту освіти централізовано закупити обладнання для проекту «Нова українська школа».

Це питання розглядали на сесії Житомирської міської ради 20 червня.

Проти централізованої закупівлі дидактичних матеріалів та мультимедійного обладнання виступив начальник департаменту освіти Валентин Арендарчук, деякі депутати та директори шкіл, які підписали відповідне звернення до міської ради. Депутат Владислав Пучич наполягав, що централізована закупівля і великий міжнародний тендер дасть змогу уникнути «кримінальної складової», але освітяни заперечували, апелюючи до можливого затягування тендеру, тоді як кожен освітній заклад може провести допорогові закупівлі і це дасть змогу уникнути зриву навчального процесу.

Після обговорення мер Сергій Сухомлин поставив на голосування рекомендацію гуманітарної комісії, яку очолює голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко.

«Постійна комісія із соціально-гуманітарних питань рекомендує: департаменту освіти повідомити розпорядникам коштів 2-го рівня (закладам освіти), які будуть здійснювати закупівлю дидактичних матеріалів та мультимедійного обладнання, чіткі та вичерпні технічні характеристики того устаткування, що буде закуповуватися; на сесії міської ради прийняти рішення про те, що доручити керівникам закладів шляхом моніторингу заключити прямі договори по мультимедійному обладнанню та фабриці друку», - так звучить рекомендація.

За неї проголосували депутатів 20 з 29 присутніх депутатів – рішення не прийняте.

Погоджувальна рада не підтримала пропозицію гуманітарної комісії і рекомендувала долучити департаменту освіти міської ради здійснити закупівлю мультимедійного обладнання та фабрики друку для реалізації реформи «Нова українська школа» за процедурою, визначеною чинним законодавством України.

За пропозицію погоджувальної ради були лише 10 депутатів.

Після голосування мер Сергій Сухомлин зауважив, що закупівлі будуть здійснюватися як і минулого року – кожен навчальний заклад окремо.

Як повідомляв Житомир.info, на початок травня 2019 року Житомирська одна з двох областей не розподілила субвенцію, спрямовану на Нову українську школу, а на кінець місяця департамент освіти Житомирської міської ради оголосив тендер на придбання 3108 одномісних парт для перших класів НУШ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нова українська школа НУШ закупівля сесія  
Матеріали по темі