Економіка

​З бюджету Житомира виділять гроші на компенсацію проїзду пільговиків села Вереси

20 June 2019, 11:53

З міського бюджету виділять 44,8 тис. грн на проїзд мешканців пільгових категорій села Вереси, яке входить до Житомирської міської ОТГ.

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради 20 червня.

Перед голосуванням голова гуманітарної комісії, керівниця фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко зауважила, що цю рекомендацію розглядала лише одна комісія – з питань регламенту, і погоджувальна рада її не підтримала.

«Серед усіх мешканців територіальної громади Житомира ми надаємо преференції лише жителям села Вереси на підставі того, що там немає комунального транспорту, але в місті є мікрорайони, де теж немає комунального транспорту, тому пропоную комплексно розглянути це питання», - сказала Наталія Леонченко.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що він погоджується з пропозицією, але питання проїзду пільговиків села треба вирішувати зараз.

«Жителі Житомира мають пільги і є безкоштовний проїзд в електротранспорті, а вартість проїзду з Вересів до Житомира – 20 гривень, тому треба вирішити це питання», - пояснив Сергій Сухомлин.

За пропозицію регламентної комісії «збільшити обсяг фінансування на 44,8 тис. грн в п. 1.1.1. «Надання одноразової грошової виплати Житомирського міського голови» та виділити додаткові кошти з місцевого бюджету в сумі 44,8 тис. грн на виконання даного заходу (проїзд мешканців пільгових категорій с. Вереси)» проголосували22 з 34 присутніх депутатів – рішення прийняте (всього в міській раді 42 депутати).

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 27 вересня 2018 року ухвалили рішення про добровільне приєднання територіальної громади села Вереси Житомирського району до територіальної громади міста Житомира та підписання відповідного меморандуму. Начальником новоствореного управління з розвитку села Вереси став радник мера Житомира Григорій Лялевич.

Як повідомляв Житомир.info, за рахунок субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури Житомирської міської ОТГ у 2019 році збираються зробити вуличне освітлення в селі Вереси.

У Житомирі збираються змінити вартість проїзду в маршрутках: при оплаті готівкою проїзд коштуватиме 7 грн, якщо ж розраховуватися картою – вийде на гривню дешевше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Вереси проїзд пільговик компенсація сесія  
Матеріали по темі