Місто

На житомирській зупинці знову пошкодили плакат з військовим, представники «Обличчя миру» звернуться до правоохоронців

20 June 2019, 12:03

На проспекті Миру в Житомирі, на зупинці громадського транспорту, невідомі пошкодили плакат з фотографією військового з проекту «Обличчя миру», обмалювавши його.

Про це на своїй сторінці у Facebook 20 червня написала житомирянка Ольга Ковальчук.

«Сьогодні побачила таку «красу» на зупинці. Що коїться у головах людей, які дозволяють собі псувати фото наших героїв? Яке моральне право вони на це мають? Ганьба цим так званим «українцям». Ганьба поліції, яка б мала реагувати на такі інциденти (бо в Житомирі це не вперше), але натомість займається виловлюванням активістів. Не за це помирали бійці 95 бригади. Сумно», - написала Ольга Ковальчук.

У коментарі Житомир.info співініціатор проекту «Обличчя миру» Ярослав Павловський зазначив, що попередні пошкоджені два плакати вже надрукували.

«Щойно мені подзвонили та повідомили, що ті два – надрукували. Ми відновимо і цей плакат, що пошкодили, але ситуація для Житомира загрозлива. Потрібно проводити окрему зустріч у форматі ветеранських організацій, міської влади, правоохоронців і вирішувати ситуацію кардинально. Я би також залучив сюди і муніципальну варту», - наголосив Ярослав Павловський.

Нагадаємо, на початку червня 2019 року житомиряни розповіли про пошкодження плакатів з фото військовими на провулку Каракульному та на зупинці біля школи №7.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 20 лютого 2019 року на зупинці громадського транспорту на вулиці Довженка у Житомирі двоє невідомих пошкодили плакат соціального проекту «Обличчя миру», на якому був зображений лейтенант 72-ї ОМБр Андрій Верхогляд. Координатор проекту обіцяв грошову винагороду за інформацію про людей, які зірвали фото.

На брифінгу 25 лютого начальник головного управління Національної поліції в Житомирській області Вячеслав Печененко повідомив, що житомирська поліція знайшла жінку, яка зривала на зупинці плакат з військовим проекту «Обличчя миру». Того ж дня, 25 лютого, волонтери відновили зруйнований хуліганами плакат з військовослужбовцем на житомирській зупинці.

26 квітня Корольовський районний суд м. Житомира оштрафував жінку на 119 гривень за розірваний плакат із військовим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Павловський "Обличчя миру" плакат військовий  
Матеріали по темі