Місто

​У Житомирі продовжуються суперечки навколо будівництва багатоповерхівки на Шевченка

20 June 2019, 12:36

На чергову сесію міськради 20 червня прийшли обурені мешканці будинку, що розташований по Великій Бердичівській, 50-а у Житомирі. Останні бідкаються: суперечки щодо будівництва багатоповерхівки на Шевченка, поблизу їхніх будинків, не те, що не вщухають, а навпаки - загострюються.

«Позавчора забудовники найняли невідомих осіб, які за допомогою холодної зброї шкодили наше майно. За допомогою електроприладів зрізали об’єкти благоустрою. Заїхали на автомобілі і проїхались по нашим газонам. Вчора ми звернулись до начальника поліції міста, який відповідає нам, що йому жоден правоохоронний орган не підпорядковується, що він нічого не знає, вчинення злочину не бачить. Особи бігають, погрожують нам і це вже не одноразовий випадок», - говорить місцевий мешканець Максим Мелешко.

З огляду на це місцеві мешканці, власне, й прийшли просити допомоги і захисту в місцевих депутатів.


«Позавчора в присутності поліції представниками забудовника було сказано, що на території забудови Бердичівська, 50-а знаходяться вибухонебезпечні предмети. Я звернулась до поліції і сказала, чому ви не перевірите? Вони сказали, що це не у їхній компетенції і потрібно звертатись до Міністерства надзвичайних ситуацій. А якщо це готується якийсь терористичний акт, а в нас повно дітей. Чому ми маємо боронити наших дітей і онуків цілий день і щоночі. Вони ходять з ножами, тут гуляють наші діти. Допоможіть, я не знаю вже до кого звертатись?», - каже місцева мешканка Людмила Курчатова.

«Наша ділянка перетворилась на поле бойових дій. Постійно відбуваються якісь сутички. Неодноразово до нас застосовували силу, балончики, постійно залякують. По території пересувається транспорт з невідомими особами у темних окулярах. З грудня 2018 року ми бігаємо, обороняємося, відстоюємо свої права», - додає іще одна обурена будівництвом багатоповерхівки мешканка прилеглого будинку.

Не стояти осторонь почутої проблеми закликала і депутат міськради Любов Цимбалюк. Мер міста Сергій Сухомлин пообіцяв обуреним мешканцям разом із депутатами підготувати запит до правоохоронців, аби ті розібралися у ситуації.

Нагадаємо, у лютому 2019 року житомирська поліція виявила порушення при видачі документів для будівництва багатоповерхівки на Великій Бердичівській.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2018 року мешканці будинків, прилеглих до будівельного майданчика на вул. Велика Бердичівська, 50-а, прийшли на сесію міської ради, щоб розказати про незаконне будівництво багатоповерхівки. Мер Сергій Сухомлин повідомив, що земельна ділянка у 2007 році була продана з аукціону Житомирською міською радою, після початку будівельних робіт виникли питання до забудовника і до виданої документації, розпорядженням була створена робоча група по цьому питанню. 19 грудня відбулося перше виїзне засідання робочої групи. 26 грудня забудовник ТОВ «Дріада» почав зводити будівельний паркан, а радник мера Олександр Черняхович розповідав, що жителі будинків чи робоча група можуть звернутися до суду й оскаржити законність продажу земельної ділянки та дозволів на будівництво, але на сьогоднішній день є документи, які чинні. 15 січня 2019 року керівник Житомирської міської прокуратури Іван Островський повідомив, що за скаргою людей на порушення розумних строків слідства буде проведена оперативна нарада за участю керівництва слідчого підрозділу міськвідділу поліції і в разі підтвердження фактів бездіяльності, буде ініційоване питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності. Водночас, будівельна компанія «Дріада Буд», яка зводить новий житловий комплекс «Шодуар» на Великій Бердичівській 50-а, запевняє, що проєкт розроблявся відповідно до існуючих державних будівельних норм, проходив державну експертизу і будівництво не зашкодить мешканцям сусідніх будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дріада багатоповерхівка забудовник будівництво конфлікт Шевченка Велика Бердичівська  
Матеріали по темі