Влада

​Комісія щодо будівництва багатоповерхівки біля житомирського стадіону «Спартак» завершила роботу: її звіт депутати не підтримали

20 June 2019, 16:45

Депутат Валерій Шевчук звітував про роботу тимчасової контрольної комісії з питань будівництва торгівельно-офісного центру з розміщенням житлових приміщень у верхніх поверхах по вул. Хлібна, 22-б.

Звіт був додатковим питання порядку денного сесії Житомирської міської ради, яка проходить 20 червня.

«Згідно генерального плану дана ділянка має обмеження – зона будування другої категорії: гранична допустима висота будівництва становить до 15 метрів. Було встановлено, що висота об’єкту будівництва не перевищуватиме 35 метрів, поверховість – 9 поверхів, це суперечить генеральному плану», - сказав Валерій Шевчук.

Він розповів про виявлені порушення, зокрема: при підписання договору оренди земельної ділянки, який не відповідає ухваленому депутатами рішенню сесії, а посадовці міської ради, які візували договір, не звернули увагу на невідповідності. Комісія рекомендувала юридичному департаменту міської ради оскаржити договір в суді та подати позов щодо самочинного будівництва на земельній ділянці по вул. Хлібна, 22-б.

«Запропонувати передати матеріали, зібрані тимчасовою контрольною комісією, до місцевої прокуратури для надання правової оцінки»», - зачитав висновок Валерій Шевчук.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що лише звернення до обласної архітектурно-будівельної інспекції може зупинити будівництво, анулювавши містобудівні умови. Але ДАБІ не може цього зробити, бо за заявою Валерія Шевчука відкрите кримінальне провадження, і правоохоронні органи вилучили містобудівну документацію по цьому об’єкту.

«Навіщо ви тоді проводили перемовини із забудовником і просили 700 чи 800 тисяч гривень на ремонт школи?», - допитувався у голови тимчасової комісії мер Сергій Сухомлин.

Врешті, депутати голосували за рекомендації комісії щодо звернень до суду та прокуратури: «за» були лише 16 депутатів – рішення не прийняте.

Нагадаємо, тимчасова комісія була створена на сесії міськради 23 квітня 2019 року і мала працювати два місяці.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2019 Житомирська міська рада вирішила припинити право користування ФОП Литвиненко В.В. земельною ділянкою на вул.Хлібна, 22-б біля стадіону «Спартак» за заявою директора ДЮСШ: відповідне рішення сесії, яке ухвалили 18 грудня 2018 року, опублікували на сайті міської ради 11 січня. 5 лютого 2019 під час конфлікту на майбутньому будівельному майданчику представник забудовника розповідав, що біля стадіону «Спартак» планують будувати торгово-офісний центр з вбудованими житловими приміщеннями на верхніх поверхах. 4 березня 2019 відбулося виїзне засідання робочої групи, яка вивчає питанням щодо початку будівництва по вулиці Хлібній, 22-б.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія Валерій Шевчук Хлібна 22-б комісія  
Матеріали по темі