Суспільство

Неякісна вода, незакінчені ремонти – Держпродспоживслужба перевірила літні табори Житомирської області

21 June 2019, 10:28

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області перевірили літні дитячі табори: провели 254 позапланових перевірок – за заявами керівників закладів та у складі комісій.

Про це 20 червня повідомила прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області.

Мова йде саме про перевірки у рамках підготовки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до роботи влітку 2019 року. Підсумки підготовки під час засідання обласного штабу озвучила начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби Світлана Кончаківська.

«Порушення вимог санітарного законодавства встановлено у 35% перевірених закладів (виділено редакцією). Це, перш за все, невідповідність якості води з водогінних мереж гігієнічним вимогам за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками, незавершеність проведення поточних ремонтів приміщень, недостатня матеріально-технічна база закладів та їх харчоблоків, відсутність погоджених примірних меню із Держпродспоживслужбою тощо», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, Світлана Кончаківська розповіла про незадовільну та несвоєчасну підготовку оздоровчих закладів ПНОЗ ДЮТ «Березовий гай» Бердичівської районної ради та закладу «Табір «Орлятко» Житомирської обласної ради.

Через невідповідність якості води з водогінних мереж за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками гігієнічним вимогам за наданими Держпродспоживслужба приписами відтерміновала відкриття пришкільних таборів: 2 – в Хорошівському та 5 – в Коростишівському районах. А в Черняхівському районі через незадовільну якість води за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками та незадовільне забезпечення харчоблоків закладів холодильним та технологічним обладнанням, розроблювальним інвентарем до цього часу не відкрито ще 5 пришкільних таборів із 21 запланованих.

За результатами перевірок керівникам та власникам закладів оздоровлення та відпочинку та в органи виконавчої влади і місцевого самоврядування спеціалістами Держпродспоживслужби області надано 55 приписів та 75 листів з пропозиціями щодо забезпечення належного рівня оздоровлення та відпочинку дітей.

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня 2019 року в Житомирі відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, під час якого повідомили, що в області до адміністративної відповідальності цього року притягнули 15 керівників дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за порушення правил протипожежної безпеки. Стосовно одного закладу, де не виконували приписи рятувальників, поданий судовий позов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір дитячий табір оздоровлення Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі