Події

​Хлопця, який вбив та пограбував свою сусідку в Бердичеві, посадили на 14 років

21 June 2019, 11:22

У Житомирській області засудили до 14 років позбавлення волі 17-річного бердичівлянина, який вбив та пограбував сусідку, щоб розрахуватися із боргами.

Про це 21 червня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Відділом ювенальної юстиції прокуратури Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі за фактами умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю з корисливих мотивів, розбою та незаконного поводження зі зброєю (кастетом), скоєними неповнолітнім жителем міста Бердичева. Вироком Коростишівського районного суду особу визнано винним у скоєнні злочинів за п.п. 4,6, ч. 2 ст. 115, ч.4 ст. 187 та ч. 2 ст. 263 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що у травні 2018 року, 17-річний учень місцевого ПТУ, з корисливих мотивів та з метою заволодіння чужим майном, скоїв у Бердичеві жорстоке вбивство сусідки, 76-річної пенсіонерки. Неповнолітній зловмисник, заздалегідь підготувавшись до скоєння вбивства, взявши із собою змінний одяг та ніж, прийшов у помешкання жінки, яка проживала одна. Не підозрюючи нічого лихого, жінка відчинила двері і запросила у квартиру. Однак така гостинність закінчилася для неї трагічно.

Зайшовши у квартиру, хлопець відразу ж вийняв ніж і раптово завдав пенсіонерці численних смертельних поранень, після чого вчинив пограбування, забравши гроші, ноутбук, золотий ланцюжок із хрестиком, електрофен та інші побутові речі, які згодом збув, щоб розрахуватися із боргами.

«З огляду на тяжкість скоєного злочину, на період досудового розслідування до особи застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, який судом продовжено до набрання вироком законної сили», - додали в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 19 травня 2018 року в Бердичеві у власній квартирі було виявлене скривавлене тіло 76-річної пенсіонерки, замотане у килим. Вбивцею виявився 17-річний сусід загиблої, якому терміново потрібні були гроші, аби розрахуватися з боргами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вирок суд Бердичів  
Матеріали по темі