Політика

Офіційно зареєстровані ще вісім кандидатів в нардепи по мажоритарних округах Житомирської області

21 June 2019, 13:49

Центральна виборча комісія на засідання 19 червня зареєструвала 179 кандидатів у народні депутати України в ОВО та 675 кандидатів у народні депутати, включених до виборчих списків 4 політичних партій.

Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

Самовисуванця по Житомирській області цього дня зареєстрували лише одного: Марценюка С.М. – в ОВО № 63 (Бердичів). Також 19 червня ЦВК зареєструвала кандидатів одномандатному виборчому окрузі №66 (Малин) від політичних партій: від «Громадянської позиції» - Шатиловича В.Л.; від партії «Голос» - Соболівського А.М.

20 червня ЦВК зареєструвала ще п’ятьох кандидатів в мажоритарних округах області – представників партій та самовисуванців.

По округу №62 (Житомир) зареєстрований кандидат:

Артьомов Сергій Миколайович – народився 7 квiтня 1977 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, представник з маркетингу, ТОВ "ФрісландКампіна", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ВОЛЯ", проживає в місті Житомирі, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ВОЛЯ".

Артьомов до недавнього часу був членом виконавчого комітету Житомирської міської ради, але в червні 2019 року написав заяву про вихід зі складу виконкому у зв’язку з обранням до Ради громадського контролю НАБУ. На сесії міської ради 20 червня депутати проголосували за виведення Артьомова зі складу міськвиконкому.

В декларації Сергія Артьомова за 2018 рік зазначається, що йому належить лише один об’єкт нерухомості – земельна ділянка в Житомирській області площею 2200 кв.м. Також у нього є автомобіль Renault Logan 2011 р.в. Єдиний вказаний дохід – заробітна плата 93 тис. грн. Готівкові кошти, інформацію про банківські рахунки та жодної інформації щодо власності чи доходів дружини Артьомов не декларує.

Кандидат в нардепи є членом трьох громадських об’єднань: ГС «Рух ветеранів України», ГО «Атошник», ГС «Ветерани Російсько-Української війни Житомирщини».

У Facebook 29 травня 2019 року була створена «кандидатська» сторінка під назвою «Артьомов Сергій - іду на ви».

По округу №63 (Бердичів) зареєстрований кандидат:

Марценюк Сергій Михайлович – народився 27 листопада 1979 року в місті Житомирі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, безробітний, безпартійний, проживає в селі Стара Котельня Андрушівського району Житомирської області, судимість відсутня, самовисування.

Сергій Марцинюк – депутат Андрушівської районної ради, був обраний від партії «Воля». Був головою Андрушівської райради, але на сесії 10 березня 2017 року його звільнили з цієї посади.

В декларації кандидата в нардепи за 2018 рік зазначено, що у родини є нерухомість в райцентрі Андрушівка – квартира 33,5 кв.м. та дачний будинок площею 30,2 кв.м. Сергію Марцинюку належить автомобіль Mitsubishi 2007 р.в.

Доходами Марцинюка у минулому році були лише соціальні виплати від центрів зайнятості: 48 тис. 681 грн – від обласного; 19 тис. 152 грн – від районного. Дружина отримала 110 тис. 305 грн зарплати в управлінні Державної казначейської служби України в Андрушівському районі.

Лужанський Станіслав Іванович – народився 28 лютого 1980 року в селі Гонорівка Піщанського району Вінницької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Бердичів Житомирської області, судимість відсутня, самовисування.

Лужанський – депутат Бердичівської міської ради, був обраний від Патріотичної партії України.

В декларації депутата міськради за 2018 рік зазначається, що його дружині з 2006 року належить будинок Бердичеві загальною площею 158,6 кв.м. У власності Лужанського з 2012 року є автомобіль Volkswagen Caddy 2004 р.в.

Родина з трьома дітьми є малозабезпеченою і їхні доходи – лише соціальні виплати: Станіслав Лужанський за рік отримав 5 тис. 621 грн соціальної матеріальної допомоги від Бердичівського міського центру зайнятості та 967 грн страхових виплат від ПрАТ «Метлайф». Дружина отримала 37 тис. 86 грн соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям від управління праці, сім'ї та соціального захисту населення Бердичівської міськради, 7 тис. 740 грн допомоги по догляду за дитиною та 696 грн монетизованої субсидії. Готівкою задекларовані 30 тис. гривень, які належать дружині.

Кандидат в нардепи є головою двох організацій: ГО «Патріотична сила» та ГО «Бердичівська асоціація футзалу».

Ревега Олександр Васильович – народився 22 серпня 1966 року в селі Городківка Крижопільського району Вінницької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в смт Гришківці Бердичівського району Житомирської області, судимість відсутня, самовисування.

Ревега в 2014 році був вперше обраний народним депутатом: по мажоритарному округу №63 він балотувався від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» і нардепом був зареєстрований лише грудні 2014 року, бо на окрузі проводили перерахунок голосів.

Чинний нардеп має більше 30 об’єктів нерухомості, 9 власних автобусів та три вантажівки, за 2018 рік Ревега задекларував готівкою 2,3 млн гривень, 250 тис. доларів та 53 тис. євро.

По округу №65 (Новоград-Волинський) зареєстрований кандидат:

Весельський Віктор Леонідович – народився 25 жовтня 1956 року в селі Рихальськ Ємільчинського району Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, Новоград-Волинський міський голова, безпартійний, проживає в місті Новоград-Волинський Житомирської області, судимість відсутня, самовисування.

Весельський був обраний мером Новограда-Волинського як висуванець від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». На позачерговій сесії Новоград-Волинської міської ради 6 листопада 2018 року депутати визнали роботу мера незадовільною та висловити йому недовіру, але в грудні не змогли зібратися на сесію, щоб відправити мера у відставку.

В червні 2018 року невідомі обікрали квартиру, яку Весельський винаймав у Новограді-Волинському: викрали документи, 10 наручних годинників, 5 пар чоловічих запонок, 10 тримачів для краваток та готівкові кошти – 12 тисяч доларів. 25 вересня 2018 року обласна прокуратура інформувала, що мера Новограда-Волинського оштрафували за те, що він не повідомив про продаж земельної ділянки, за яку отримав 222 тис. 400 грн.

В декларації Віктора Весельського за 2018 рік вказана річна зарплата мера – 375 тис. 240 грн, пенсія – 115 тис. 827 грн.

По округу №66 (Малин) зареєстровані кандидати:

Шатилович Володимир Леонідович – народився 22 квiтня 1978 року в місті Радомишль Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, член політичної партії "Громадянська позиція", проживає в місті Радомишль Житомирської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія "Громадянська позиція".

Шатилович на місцевих виборах 2015 року балотувався до Радомишльської міської ради від Блоку Петра Порошенка, а на президентських виборах 2019 року був довіреною особою кандидата Анатолія Гриценка по округу №66.

В Єдиному державному реєстрі декларації є дані про майно та доходи Володимира Шатиловича за 2017 рік: у його власності є три земельні ділянки у Радомишльському районі, офіс в Радомишлі площею 380 кв.м. та гараж площею 81 кв.м. У власності підприємця на той час була Audi Q7 2008 р.в. та вантажна «ГАЗель» 2007 р.в. За 2017 рік Шатилович заробив підприємницькою діяльністю 320 тис. грн та декларував 120 тис. гривень готівки.

Соболівський Антон Михайлович – народився 15 квiтня 1987 року в місті Полтаві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, адвокат, адвокатське об’єднання "Бонюк і Партнери", безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична Партія "ГОЛОС".

Соболівський є депутатом Коростишівської міської ради, куди був обраний як висуванець політичної партії «Воля».

В його декларації за 2018 рік зазначено, з грудня 2008 року він має у Києві квартиру загальною площею 42,6 кв.м. В жовтні 2018 року кандидат в нардепи став власником позашляховика Land Rover Range Rover 2009 р.в. вартістю 580 тис. грн. Декларант є співвласником адвокатського об'єднання «Бонюк і Партнери», де йому належить 33,33%. За дружиною з жовтня 2016 року зареєстроване авторське право на бренд одягу «Вуллі Хаус».

Зарплата Антона Соболівського за 2018 рік становила 43 тис. 471 грн, проценти від банківського вкладу – 5 тис. 570 грн (сума коштів на банківському рахунку в декларації не вказана). Також депутат міськради декларує кредит в Приватбанку на суму 71 тис. 561 грн. Готівкові кошти Соболівського – 38,1 тис. доларів, його дружини – 5,6 тис. доларів.

Станом на 1 січня 2019 року Антон Соболівський був членом політичної партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» та членом громадського об’єднання «Велоклуб "ГранБайк"».

Сербін Валентин Іванович – народився 28 грудня 1974 року в місті Малин Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, водій, Київський міський відділ фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "РАЗОМ СИЛА", проживає в селі Нова Діброва Малинського району Житомирської області, судимість відсутня, самовисування.

Сербін є присяжним Малинського районного суду, про це зазначено в його декларації за 2018 рік. З листопада 2016 року кандидат в нардепи має три земельні ділянки та будинок площею 51.9 кв.м. в селі Нова Діброва Малинського району. Йому належить ТОВ «Голд Логістікс», яке зареєстроване в Києві і займається «міжнародною діяльністю».

За рік в київському міському центрі «Інваспорт» Сербін отримав 16 тис. 678 грн зарплати. Інших доходів, готівки та коштів банківських рахунків кандидат в нардепи не декларує.

На каналі YouTube 14 червня 2019 року було оприлюднене звернення кандидата Сербіна до виборців.

Всього станом на ранок 21 червня по Житомирській області зареєстровано 28 кандидатів в мажоритарних округах: 3 – висунуті партіями та 25 самовисуванців.

Нагадаємо, станом на 14 червня по Житомирській області Центральна виборча комісія зареєструвала 10 кандидатів-самовисуванців, 17 червня – шість самовисуванців, 18 червня – чотирьох, в тому числі двох чинних нардепів.

Як повідомляв Житомир.info, партії та кандидати могли подавати документи до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати до 20 червня включно, останній день реєстрації – 25 червня. Для кандидата в депутати в одномандатному окрузі розмір грошової застави становить 41 тис. 730 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК вибори ВР округ кандидат  
Матеріали по темі