Економіка

​Через урочистості римо-католиків у центрі Житомира обмежували рух транспорту

23 June 2019, 15:08

Близько 13 години 23 червня біля драмтеатру на Соборному майдані в Житомирі було зібрання людей, яке оточили патрульні автомобілі. З тролейбуса №5а, в якому їхала журналіст Житомир.info, людей висадили на майдані Перемоги і сказали робити пересадку з тими ж квитками, нічого не пояснивши.

На майдані зібралися учасники римо-католицької ходи, - пояснили сайту в патрульній поліції. Задля її проходження з 11.15 до 13.00 в центрі частково обмежили рух транспорту. Рух регулювали 4 екіпажі патрульних.

«23 червня 2019 року Католицька церква відзначає урочистість Найсвятішого Тіла і Крові Христа. У цей день римсько-католицькі парафії планують проведення урочистої Євхаристичної процесії вулицями міста зі стояннями», - повідомляється у зверненні настоятеля парафії Св. Софії, отця Віталія Безшкурого до міського голови Житомира Сергія Сухомина, яке є в розпорядженні Житомир.info.

«Звертаємось з проханням про тимчасове перекриття руху по майдану Перемоги, вулиці Театральній, Великій Бердичівській та майдані Соборному. Ми розуміємо складнощі з перекриттям руху, але запевняємо, що наші парафіяни будуть дотримуватися порядку і високої культури поведінки під час процесії, а сама процесія як акт віри Житомира принесе місту Боже благословення», - резюмується в проханні.

За цим документом, процесія вирушила від костелу Святої Софії та здійснила 4 зупинки: біля кам’яної стели на майдані Перемоги, біля костелу Св. Яна з Дуклі, майдані Соборному та біля будинку правосуддя на майдані Замковому.

Нагадаємо, 6 квітня 2019 року в Житомирі на деякий час були перекриті центральні вулиці міста, бо кілька сотень католиків йшли «Хресною дорогою».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: католик Соборний майдан перекриття  
Матеріали по темі