Суспільство

Представники ЛГБТ-спільнот Житомира приєдналися до Маршу рівності у Києві

24 June 2019, 15:17

Кілька тисяч активістів з різних куточків України приєдналися до Маршу рівності за права ЛГБТ-спільнот, який проходив у Києві 23 червня 2019 року. Одягнені в яскраві костюми, з різнокольоровими прапорами та плакати з написами: «Права меншин = права людини», «Ми не виродки», «Свобода є нашою релігією», учасники маршу пройшлися центральними вулицями Києва.

Одночасно в центрі столиці на акцію вийшли і противники «Київпрайду», які відстоюють традиційні сімейні цінності. Попри кілька незначних інцидентів та словесних перепалок, акція пройшла мирно.


«Київпрайд» - це місце, де люди можуть вийти та відкрито говорити про себе, про свою орієнтацію, про свою належність до будь-якої ідентичності. Також люди можуть заявити про проблеми з якими стикаються, про які вони не можуть говорити в закритому просторі. Якщо люди стикаються з чимось, вони бачать багато відкритих людей і знають, що вони не одні і можуть знайти підтримку від учасників маршу. В цьому році ми очікуємо 10 тисяч учасників», - розповідає організатор «Київпрайд» Віталій Царюк.

На акцію приїхали і представники ЛГБТ-спільнот із Житомира. Про те, чому вирішила приєднатися до Маршу рівності, розповіла житомирянка Тетяна.

«Я приїхала сьогодні з міста Житомира. Марш рівності для мене це те, що люди не бояться своєї сутності і те, що вони хочуть показати, що можна жити іншим життям і не боятися того, що ти відчуваєш зсередини. Ми не хочемо ховатися, тому що кохання – понад усе», - каже учасниця акції Тетяна.

Нагадаємо, у 2017 році учасниця київського «Маршу рівності» розповідала, чи є Житомир гомофобним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київпрайд ЛГБТ  
Матеріали по темі