Події

Комісія Держпраці з’ясувала, чому на підприємстві в Житомирській області робітник впав з 9-метрової висоти

25 June 2019, 16:17

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 1 червня 2019 року з працівником фізичної особи - підприємця Бірюліної М. О. на території ТОВ «Попільнянський елеватор».

Про це 25 червня інформує прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«Під час проведення спеціального розслідування комісія встановила, що 1 квітня 2019 року між фізичною особою-підприємцем Бірюліною М. О. та ТОВ «Попільнянський елеватор» був укладений договір про надання послуг з виготовлення металоконструкції опори під галерею елеватора без її монтажу на комплексі будівель і споруд. Відтак, для її виготовлення і виконання зварювальних робіт, 16 травня 2019 року ФОП Бірюліна М. О. направила у ТОВ «Попільнянський елеватор» свого найманого працівника - електрогазозварника. В день настання нещасного випадку, 1 червня 2019 року, потерпілий прийшов на роботу на територію елеватора та приступив до зварювальних робіт металоконструкції. Працівники елеватора бачили, що електрогазозварник виконував роботи на поверхні ґрунту. Проте згодом потерпілого виявили без свідомості у жолобі вагів з травмованою головою. При цьому, зварювальний апарат знаходився на землі, а на верхньому ярусі накопичувального бункеру знаходилася кутова шліфувальна машина і було прокладено електричний подовжувач на висоту. Потерпілий відразу був госпіталізований, проте наступного дня від отриманих травм він помер у лікарні», - йдеться у повідомленні.

На думку членів спеціальної комісії, електрогазозварник піднявся на висоту для виконання робіт, не обумовлених договором про надання послуг, а також не передбачених технологічною картою та змінним завданням на виконання робіт. Під час виконання робіт працівник впав з висоти близько 9 метрів.

«Серед причин, які призвели до настання нещасного випадку: невиконання потерпілим вимог інструкцій з охорони праці в частині виконання робіт, не обумовлених договором про надання послуг, не передбачених технологічною картою та змінним завданням, а також невиконання посадових обов’язків фізичною особою-підприємцем, яка не здійснювала контроль за дотриманням працівником вимог інструкцій з охорони праці. Даний нещасний випадок визнається таким, що пов’язаний з виробництвом», - повідомили у прес-службі управління Держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, у селищі Попільня Житомирської області 1 червня 2019 року на території одного з підприємств стався нещасний випадок, загинув працівник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці Попільня комісія елеватор робітник нещасний випадок  
Матеріали по темі