Місто

У Житомирі в Міжнародний день без пластику хочуть у супермаркеті презентувати проєкт #ЦяТорба

25 June 2019, 16:48

Наглядова рада погодила дату презентації проєкту #ЦяТорба у Житомирі – 3 липня, Міжнародний день без пластику.

Про це 24 червня повідомив член наглядової ради проєкт Вадим Ліскі.

«Сьогодні відбулося перше засідання Наглядової ради проект #ЦЯТОРБА. Остаточно затвердили логотип та чотири варіанти мотиваційних надписів («рятує життя», «рятує планету», «заощаджує кошти», «завжди під рукою»). Погодили презентацію проекту на 3 липня – Міжнародний День без пластику. Захід відбудеться в Ашані (слідкуйте за анонсами). Вже сьогодні 13 членів Житомирського бізнес-клубу почнуть перераховувати кошти. Виробник замовляє тканину. Остаточно, вся партія буде у Житомирі вже наприкінці липня. Починаючи з 3 липня, буде розгортатися просвітницька та інформаційна кампанія», - йдеться у дописі.

Раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак закликав українців приєднатися до флешмобу і та прожити день без поліетилену.

«Думаю, що один день без поліетиленових пакетів українці зможуть прожити без втрат та психологічних травм:) Я як міністр екології закликаю зробити це 3 липня у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). Щоб мій заклик не залишився просто хорошою пропозицією, ми разом із Програмою розвитку ООН, міжфракційним об'єднанням депутатів "Зелена енергія змін" та Zero Waste Alliance Ukraine вирішили в цей день провести загальноукраїнську акцію «День без поліетилену». Це означає, що цього дня ви повинні спробувати обійтися без пластикових пакетів. Їм давно є прекрасні альтернативи у вигляди екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток - названих у народі "авоськами". Насправді альтернатив багато. Тут все залежить від вашої фантазії», - написав міністр 13 червня на своїй сторінці у Facebook.

27 травня 2019 року в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info, гості студії говорили про те, чи розраховують ініціатори проєкт #ЦяТорба зробити його масовим, чи готові житомиряни відмовитись від пластикових пакетів, скільки коштуватиме така сумка.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 23 квітня 2019 року ухвалили рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», яким передбачається обмеження використання пластикових пакетів та рекомендація магазинам змінити стандарти обслуговування. 22 травня члени Житомирського міськвиконкому теж підтримали проєкт #ЦяТорба, який обмежить використання пластикових пакетів у місті. 28 травня мер Сергій Сухомлин створив наглядову раду цього соціально-екологічного проєкту та затвердив її склад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦяТорба екопроект Ліскі  
Матеріали по темі