Місто

​У житомирських трамваях і тролейбусах понад 50% пасажирів їздять безкоштовно, - результати підрахунку

26 June 2019, 12:43

З 19 по 25 червня у комунальному транспорті Житомира рахували пільговиків. Про результати підрахунку обсягів пільгових перевезень 26 червня на своїй сторінці у соцмережі повідомив директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

«Останній тиждень у комунальному транспорті Житомира підраховували обсяг пільгових перевезень. Результати красномовні і ці дані - основа для прийняття наступних управлінських рішень, зокрема виконавчим комітетом. Вперше підрахунок робив персонал за допомогою системи е-квитка і, напевне, востаннє. Незабаром, пасажири пільгових категорій зможуть самостійно реєструвати свій проїзд «карткою житомирянина». Нагадаю, що для більшості категорій це буде безоплатно, для пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю 3-ї групи - за пільговою вартістю», - написав Іван Фурлет і додав, що дані по комунальним автобусам і деяким маршрутам тролейбусів дещо знижені через відсутність кондуктора.

З наведених графіків видно, що понад 50% пасажирів електротранспорту – пільговики, а серед пасажирів комунальних автобусів пільгами користується близько 20%.

Опубліковані результати підрахунків наведені у відсотках, проте у «Житомиртранспорті» зазначають, що абсолютні дані наразі опрацьовуються.

Як повідомляв Житомир.info, вартість проїзду в громадському транспорті Житомира незабаром планують підвищити: у трамваях і тролейбусах проїзд коштуватиме 5 грн, у маршрутках – 7 грн. Проте для безготівкового розрахунку діятимуть знижки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртранспорт Фурлет пільговик проїзд ТТУ  
Матеріали по темі