Влада

У Житомирській області об’єднані громади презентували ідеї щодо вирішення проблем з відходами

26 June 2019, 18:10

В Овруцькій ОТГ триває фінальний тренінговий модуль для громад Житомирської області в рамках впровадження проєкту «Покращення якості послуг у сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ», який буде реалізований у рамках підтримки програми U-LEAD. Тренінг проходить протягом 25-26 червня за участю заступника голови обласної ради Максима Вілівчука.

Про це 26 червня інформує сайт Житомирської обласної ради.

«Під час тренінгу обрані громади області презентують підготовлені ними проєкти планів, що дозволять вирішити проблему відходів на місцях. Відбір заявок тривав протягом 13-17 травня. За результатами, конкурсна комісія визначила переможців — Овруцька ОТГ, Брусилівська ОТГ, Корнинська ОТГ, Олевська ОТГ, Лугинська ОТГ, Білокоровицька ОТГ. Найбільшу кількість балів отримала ініціатива Овруцької об’єднаної територіальної громади, а саме: «Сортувати - легко, заробляти — просто», - йдеться у повідомленні.

На думку Максима Вілівчука, для розв'язання проблеми управління відходами необхідно працювати над комплексною регіональною програмою щодо поводження з ТПВ (твердими побутовими відходами).

«Утилізація сміття має стати одним із першочергових пріоритетів розвитку для громад, задля покращення життєвого середовища людей. Спонукаючи населення до більш відповідального поводження з відходами, ми досягнемо позитивних результатів. Важливо, аби подібні ініціативи заохочували побудову дієвого партнерства місцевої влади із бізнесом та громадянським суспільством у розв'язанні проблем з відходами, мова саме про підвищення соціальної відповідальності місцевого бізнесу та налагодження міжмуніципального співробітництва», - зазначив Максим Вілівчук.

Загальний обсяг фінансування, виділений на реалізацію ініціатив із бюджету проекту, становить близько 4,5 млн грн. За результатами конкурсу будуть профінансовані до 15 кращих ініціатив на території обраних об’єднаних територіальних громад Волинської, Дніпропетровської та Житомирської областей України.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2018 року на сесії міської ради ТОВ «МС Соціальний Проект» отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою по відведенню 5 га землі на провулку Складському, 20. 8 листопада 2018 депутати міської ради передали компанії цю земельну ділянку в оренду на 20 років.

Земельна комісія 13 червня 2019 розглядала заяву ТОВ «МС Соціальний проект» щодо поділу земельної ділянки, виділеної для будівництва сміттєпереробного заводу, та надання дозволу на проведення археологічної експертизи. 20 червня 2019 року на сесії міської ради депутати надали дозвіл на проведення незалежної археологічної експертизи земельної ділянки за адресою проїзд Складський, 20 у Житомирі, щоб не затримувати будівництво сміттєпереробного заводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна рада ОТГ тренінг Вілівчук відходи  
Матеріали по темі