Місто

У житомирському сквері на Лятошинського встановили платний батут, у міській раді запевняють – дозвіл не давали

27 June 2019, 11:51

В оновленому сквері на Лятошинського в Житомирі встановили платний батут, який зайняв частину дитячого майданчика.

Про це 27 червня в соцмережі Facebook написала житомирянка Наталія Гідлевська.

«…сквер на Лятошинського. На дитячому майданчику поставили платний батут, який зайняв третю частину майданчика. Не всі батьки можуть дозволити дітям таку радість, через це діти ходять колом, бо місце зайняте. Для цього зробили реконструкцію скверу? Про дозвільні документи я навіть не пишу», - обурюється Наталія.

У коментарі Житомир.info в. о. директора КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Волокіта зазначив, що йому нічого не відомо про встановлений батут, і разом з інспекцією з благоустрою вийде на рейд, аби виписати припис на особу, яка самовільно це зробила.

«Хочу зазначити, що КП «Зеленбуд» не дає жодних дозволів, нікому, на встановлення у скверах платних батутів. Я вже звернувся в інспекцію з благоустрою, ми разом йдемо до скверу, будемо викликати поліцію та писати припис на ту особу, яка самовільно розмістила там батут», - сказав Олександр Волокіта.

Нагадаємо, 5 червня з дитячого майданчика в оновленому сквері на Лятошинського зник канатний комплекс. У «Зеленбуд» були зауваження до підрядника були щодо безпеки дітей.

Як повідомляв Житомир.info, переможцем торгів з реконструкції скверу стало ТОВ «АртХаус» з пропозицією 4 млн 937 тис. грн. Спонсором реконструкції є нардеп Вадим Кривенко. У серпні 2018-го у сквері зрізали 30 дерев, замість яких збиралися посадити клени, яблуні та сакури, вирощені за голландськими технологіями – у контейнерах, що гарантує їхнє приживання на новому місці. Термін реконструкції двічі переносили: у листопаді 2018 – на грудень 2018, у грудні 2018 - на травень 2019 року «через документально підтверджені об’єктивні обставини». Дизайн-рішення скверу на Лятошинського в Житомирі від травня 2018 дивіться тут.

Увечері 30 травня зняли будівельний паркан на перетині вулиць Лятошинського і Небесної сотні в Житомирі, і городяни побачили оновлений та осучаснений сквер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Волокіта сквер Лятошинського батут  
Матеріали по темі