Політика

В округах Житомирської області на парламентських виборах будуть бюлетені різних розмірів

27 June 2019, 12:58

Центральна виборча комісія на засідання 26 червня затвердила форми і тексти виборчих бюлетенів для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та в ОВО.

Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

«Комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня з виборів народних депутатів України для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Встановлено, що текст виборчого бюлетеня друкується лише з одного боку державною мовою на одному аркуші розміром 200 х 600 мм блакитно-сірого кольору з двотоновим водяним знаком та захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, що мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінювання, та елемента, який втрачає забарвлення внаслідок термовпливу, а також із виконанням номера виборчої дільниці високим друком із застосуванням захисної фарби, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня», - йдеться у повідомленні.

Розмір бюлетеня в одномандатному виборчому окрузі залежить від кількості зареєстрованих кандидатів, а саме:

до 6 кандидатів – розміром 200 х 200 мм;

до 11 кандидатів – розміром 200 х 300 мм;

до 18 кандидатів – розміром 200 х 400 мм;

до 33 кандидатів – розміром 200 х 600 мм;

до 50 кандидатів – розміром 200 х 800 мм.

«У виборчому бюлетені з виборів народних депутатів України для голосування в ОВО, зокрема, зазначаються в алфавітному порядку прізвища, власні імена (усі власні імена) та по батькові (за наявності) зареєстрованих у відповідному окрузі кандидатів у народні депутати України. При цьому в разі повного збігу прізвищ, власних імен та по батькові кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих у відповідному одномандатному виборчому окрузі, відомості щодо таких кандидатів у народні депутати України розміщуються у виборчому бюлетені у порядку зростання дат народження відповідних кандидатів у народні депутати України», - інформує ЦВК.

Відповідно до кількості зареєстрованих кандидатів, в округах №64 (Коростень), №65 (Новоград-Волинський) та №67 (Чуднів) бюлетені будуть розміром 20х30 см, № 62 (Житомир) та №63 (Бердичів) – 20х40 см, №66 (Малин) – 20х60 см.

Про кандидатів-«парашутистів» зареєстрованих в одномандатних виборчих округах Житомирської області, читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області в шести одномандатних виборчих округах зареєстровано 76 кандидатів, з яких 44 – самовисуванці, 32 – від політичних партій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК вибори ВР бюлетень  
Матеріали по темі