Події

У селі Житомирської чоловік зберігав поміж картоплею гранату, привезену з зони бойових дій

27 June 2019, 13:04

26 червня у будинку жителя села Містечко Брусилівського району Житомирської області поліцейські провели санкціонований обшук. У його ході вилучили гранати та патрони до автоматичної зброї.

Про це 27 червня повідомила прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Як ми з’ясували під час слічих дій, небезпечні боєприпаси 53-річний чоловік, власник будинку, зберігав у загальнодоступних місцях, чим ще більше наражав на небезпеку рідних, у тому числі двох неповнолітніх синів. Це щастя, що підлітки їх не знайшли і з цікавості не розпочали випробувати», – розповів начальник Брусилівського відділення поліції Сергій Цівончук.

Одну з гранат поліцейські виявили у кошику між картоплею у веранді, а іншу – у дивані спальні. Майже півтори сотні патронів калібру 5,45 мм та 7.62 мм, залиті мастилом, зберігались у пластиковій пляшці, що стояла на полиці у підсобному приміщенні.

За словами чоловіка, усі ці предмети із зони бойових дій. Нині у рамках розпочатого кримінального провадження поліцейські перевіряють цю інформацію, а також інші обставини події. Призначено відповідне експертне дослідження вилученого.

Відповідно до законодавства (ст. 263 ККУ) незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2019 року на Мальованці у Житомирі патрульні зробили зауваження чоловіку, який вживав алкоголь, а згодом в його пакеті виявили гранату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната патрони боєприпаси Брусилівський район  
Матеріали по темі