Події

Поліція затримала чоловіка, який «замінував» вокзал у Житомирі

30 June 2019, 09:39

29 червня на спецлінію «102» надійшло анонімне повідомлення про замінування вокзалу в Житомирі. Поліцейські, евакуювавши людей, провели перевірку усіх трьох вокзалів обласного центру. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Водночас правоохоронці встановили та затримали чоловіка, який надав неправдиву інформацію. Нині за скоєне йому загрожує до 6 років ув’язнення.

Про це 30 червня інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

«О 14.17 чоловік, який не назвався, зателефонував на номер «102» та сказав про замінування вокзалу в обласному центрі і відразу кинув слухавку. Відтак за адресами розташування залізничного та автовокзалу, а також автостанції виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіціїта Житомирського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби ГУНП, патрульні та представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб. Поліцейські провели евакуацію з приміщень, загалом до 200 чоловік з усіх вокзалів, та обмежили доступ до потенційно небезпечної території на час її обстеження», - йдеться у повідомленні.

Фахівці вибухотехнічної служби ГУНП, застосовуючи спеціальні технічні засоби, провели огляд будівель та навколишніх територій і жодних вибухонебезпечних предметів, які могли б становити загрозу безпеці громадян, не виявили.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.

«У результаті проведених слідчо-розшукових заходів упродовж кількох годин поліцейські встановили та затримали чоловіка, підозрюваного в неправдивому повідомленні. Ним виявився 37-річний житель селища Попільні. Його доставили до відділу поліції для встановлення усіх обставин події. Свою причетність чоловік визнав. За подібні протиправні дії законодавством передбачено покарання від 2 до 6 років ув’язнення»,- розповіли у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 29 червня з приміщення автовокзалу в Житомир евакуювали людей, у поліції розповіли, що інформація надійшла про замінування вокзалу, але перевіряють всі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція замінування вокзал  
Матеріали по темі