Політика

​Олег Ляшко зустрівся з підопічними Бердичівського геріатричного пансіонату

1 July 2019, 16:57

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко відвідав Бердичівський геріатричний пансіонат. Там народний депутат поспілкувався з підопічними закладу та розповів про найголовніші ініціативи та проекти його команди.

Олег Ляшко каже: наразі добивається зниження цін на ліки і продукти, подолання корупції на фармацевтичному ринку, розширення програми «Доступні ліки».

«Я добиваюсь зміни бюджету, щоб онкологія, серцево-судинні захворювання, діабет, інші важкі захворювання лікували за рахунок державного бюджету. Ми пропонуємо встановити кримінальну відповідальність за продаж фальшивих ліків, рентабельність та націнка не більше 10%», - каже лідер Радикальної партії Олег Ляшко.


Не оминув і наболіле - рівень нинішніх пенсій, заробітних плат та соціальних виплат.

«Ось ваші дівчатка, які доглядають за вами, отримують зарплату менше мінімальної, і яка потім у них буде пенсія? Півтори тисячі гривень. Тому, щоб була нормальна пенсія, я вимагаю збільшення зарплати. Мінімальна зарплата має бути 6 тисяч гривень, а пенсія - 4 тисячі. По догляду за людиною з інвалідністю сьогодні платять 17 гривень. Я пропоную змінити закон, щоб догляд за людиною з інвалідністю був не меншим мінімальної заробітної плати і йшов у трудовий стаж», - говорить Олег Ляшко.

За допомогою до лідера РПЛ звернулися пенсіонери, які перебувають у пансіонаті. Вони розповіли, що кілька тижнів до закладу не приїжджає пересувний магазин, який був єдиним місцем, де вони могли придбати продукти. Після почутого Олег Ляшко пообіцяв допомогти вирішити проблему.

Народний депутат зауважив, що насправді пенсіонерам для щастя потрібно зовсім небагато, а головне - це підтримка.

«Як мало людям потрібно для щастя: щоб доступні ліки були, увага, добре слово, магазин приїхав раз на тиждень. Ось чому я приїжджаю до цих людей, вони у віці, і мало хто згадує про них. Тому дуже важливо для ветеранів, пенсіонерів, людей, які все життя чесно відпрацювали, щоб держава створювала умови та не кидала їх», - додає народний депутат.

Наостанок звернувся до підопічних закладу з такими словами: «Я хочу побажати, щоб у вас все було добре, борюся за підвищення ваших пенсій, і щоб були доступні ціни на ліки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ляшко  
Матеріали по темі