Місто

У житомирському гідропарку презентували човни, куплені за кошти бюджету участі

1 July 2019, 19:59

1 липня на човновій станції в житомирському гідропарку презентували човни, які купили в рамках реалізації проекту бюджету участі. Раніше подібний човен, але розрахований на більшу кількість спортсменів, вже спустили на воду Тетерева. Тепер же показують дещо менший драгонбот та два аутригери для індивідуальних занять із греблі.

«Це – другий транш покупки, яка здійснена рамках проекту бюджету участі. Проект називається «Dragon city», його загальна вартість складає 940 тисяч гривень. Перший човен, який сюди приїхав місяць тому, це був великий човен на 20+2 місця. Він коштував 282 тисячі гривень. Сьогодні ми презентуємо ще один човен і два аутригери. Великий човен на 10+2 місця і два одиночних аутригери для жінки та чоловіка для індивідуальних тренувань. Загалом ми дуже втішені, що торги відбулись, в нас є продавець із Полтавської області, який зголосився нам за найнижчу ціну продати високоякісне, необхідне нам обладнання, щоб цей вид спорту розвивати», – розповідає начальник управління у справах сім`ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Користуватись цими човнами можна безкоштовно, але перед тим потрібно зв’язатись із тренерами, які проведуть детальний інструктаж та допоможуть із процесом.

«Проект в рамках бюджету участі передбачає безкоштовне користування човнами, які ми купили за бюджетні кошти. Але є певні умови. Оскільки це дороговартісне обладнання, то відповідальність за його зберігання і використання несе федерація з веслування на човнах-драконах. Відповідно тренери, які представляють цю федерацію, вони формують команди учасників, які можуть займатись, тренуватись на цих човнах – чи це корпоративні команди, чи це індивідуальне бажання кожного прийти і спробувати. Потрібно прийти в гідропарк, на човнову станцію «Чайка», знайти тренерів, які представляють федерацію, і записатись до них на індивідуальні чи колективні тренування. Тоді ви зможете стати повноцінним учасником тренувального процесу і, можливо, в майбутньому чемпіоном з веслування», – каже Ірина Ковальчук.

У федерації запрошують усіх охочих долучатись до тренувань та змагань.

«На човнах-драконах ми чекаємо всіх, незалежно від фізичної підготовки, віку, усі зможуть спробувати себе, знайти себе, реалізувати свій талант і надалі займатись», - запрошує президент федерації з веслування на човнах «Дракон» Дмитро Мороз.

Які є водні розваги у житомирському гідропарку та скільки це коштує, дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: човен Тетерів річка гідропарк бюджет участі  
Матеріали по темі