Суспільство

Матеріали 9 аудиторських перевірок у Житомирській області передали правоохоронцям

2 July 2019, 09:24

З січня по травень 2019 року житомирські аудитори відшкодували втрат на суму 11,1 млн грн та передали до правоохоронних органів матеріали 9 контрольних заходів.

Про це 1 липня Житомир.info повідомила головний спеціаліст з питань комунікацій та зв’язків з громадськістю управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області Лариса Сарган.

«Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області впродовж січня-травня поточного року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 11,1 млн грн. За результатами заходів державного фінансового контролю керівники підприємств, установ та організацій прийняли 19 управлінських рішень. За підсумками проведених державних фінансових аудитів об’єкти контролю взяли до виконання 83 пропозиції», - інформують аудитори.

До об’єктів, у яких під час ревізій виявили порушення бюджетного законодавства, 16 разів застосовували зупинення операцій з бюджетними коштами.

В управлінні також зазначають, що матеріали 9 контрольних заходів передано до правоохоронних органів, за результатами розгляду яких розпочато 2 досудових розслідування та вручено 2 письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

«За недотримання законодавства 37 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 16 – до матеріальної та дисциплінарної. Одну посадову особу звільнено з посади. Окрім того, житомирські аудитори ініціювали 2 позови щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за 4 місяці 2019 року після перевірок у Житомирській області притягнули до адмінвідповідальності 30 посадовців.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2019 в житомирській ветлікарні надавали безкоштовні послуги та платили зайву зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитор перевірка ревізія  
Матеріали по темі