Події

​За добу житомирські прикордонники «завернули» 108 дорослих і 35 дітей, які збирали ягоди біля кордону з Білоруссю

2 July 2019, 11:14

За минулу добу, 1 липня, з прикордонної смуги в Житомирській області було повернуто близько 150 людей, які збирали чорниці поряд з кордоном з Білоруссю.

Про це Житомир.info 2 липня повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби України.

«Учора прикордонниками відділу «Копище» Житомирського загону було виявлено 6-ох громадян України, які збираючи чорницю, мали намір незаконно перетнути державний кордон. Разом з цим жоден з порушників законодавства не мав при собі документів, засвідчуючих особистість. Громадяни, як згодом з’ясувалось жителі прикордонних населених пунктів, цілеспрямовано ігноруючи всі попередження намагались поза встановленими пунктами пропуску потрапити на територію Білорусі, пояснюючи свої дії «бажанням набрати більше ягід», - йдеться у повідомленні.

Наразі за знаходження в прикордонній смузі без документів, що засвідчують особу, правопорушників притягнуто до відповідальності та накладено штрафи в розмірі по 170 грн.

Поряд з цим за спробу незаконного перетину кордону рішення прийматиме суд. Відповідальність за такі дії передбачає штраф в розмірі від 3400 до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Житомирські прикордонники додають, що лише впродовж вчорашнього дня, 1 липня, було повернуто від державного кордону 108 дорослих та 35 дітей, які здійснювали збір дикоросів.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2017 житомирські прикордонники затримали трьох збирачів ягід, які хотіли незаконно перетнути державний кордон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чорниця кордон прикордонник  
Матеріали по темі