Влада

​У Малинському районі хочуть створити три ландшафтні заказники

2 July 2019, 16:15

У Малинському районі планують створити три нові об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення.

Про це йдеться у проєкті рішення сесії Житомирської обласної ради «Про утворення об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення», опублікованому на сайті облради.

«Розглянувши подання обласної державної адміністрації від 28.05.2019 №3209/2-19/51, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів утворити на території Малинського району об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення згідно з додатком», - йдеться у тексті проєкту рішення сесії облради.

У додатку зазначено про утворення трьох ландшафтних заказників: «Ворсівський» на площі 192,9 га (Ворсівська сільрада), «Лумлянський» на площі 40,8 га (Малинівська сільрада) та «Круча» на площі 13,2 га (село Лумля). Усі ці території представлені водосховищами та прибережними зонами, де ростуть цінні види рослин, у тому числі занесені до Червоної книги.





Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 року на сайті облради опублікували проєкт рішення сесії про створення у Радомишльському районі лісового заказника «Березовий гай».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: заказник Малин водосховище  
Матеріали по темі