Суспільство

Пенсійний фонд зробив перерахунок жителям Житомирської області з великим стажем роботи

3 July 2019, 09:33

Майже 102 тисячі пенсіонерів Житомирської області з великим страховим стажем із липня отримуватимуть збільшені виплати, середній розмір підвищення становить майже 253 грн.

Про це 3 липня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на Головне управління Пенсійного фонду України в області.

«За інформацією управління, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від перерахунки пенсій з 1 липня цього року провели за 3 напрямками:

  • особам, які мають в наявності 35 років страхового стажу у чоловіків та 30 років у жінок, але отримували невелику зарплатню;
  • особам з інвалідністю внаслідок війни;
  • особам з інвалідністю з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи», - інформує прес-служба.

За даними Пенсійного фонду, у липні 2019 року пенсії перерахували для майже 102 тис. пенсіонерів області, які мають 30 та 35 років страхового стажу, але отримували невелику зарплатню.

«Щомісяця такі громадяни отримуватимуть від 2 тис. грн виплати, середній розмір підвищення становить майже 253 грн. Крім цього, ще для майже 4 тис. пенсіонерів на Житомирщини – осіб з інвалідністю внаслідок війни – перерахували виплати, середній розмір підвищення яких становить 2776 грн. Загалом додаткові витрати на виплату підвищених пенсій у липні цього року складуть понад 45 млн грн», – інформують в управлінні.

Мінімальний розмір пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни збільшується:

  • для осіб з інвалідністю І групи – з 285% до 650%,
  • для ІІ групи – з 255% до 525%,
  • для ІІІ групи з 225% до 360% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян,
  • учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років і більше, – 650% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Також збільшили пенсійні виплати особам з інвалідністю з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби.

В управлінні наголошують, що усі перерахунки проведені автоматично та не потребують додаткового звернення до органів Пенсійного фонду України. Розмір підвищення розраховується індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться у пенсійній справі.

Довідкову інформацію щодо механізму проведення перерахунку пенсій громадяни області можуть отримати за телефонами «гарячих» ліній»: (0412) 24-66-98, 22-97-43. А також в сервісних центрах обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області за місцем проживання.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року мінімальна пенсія в Україні зросла на 67 грн.

Як повідомляв Житомир.info, за перший квартал 2019 року в Житомирській 378 тисяч пенсіонерів отримали підвищені пенсії, на що додатково спрямували 474,4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія пенсіонер Пенсійний фонд ПФУ  
Матеріали по темі