Влада

​За півроку в Житомирській області безкоштовними автомобілями забезпечили 6 людей з числа 4000, які стоять на черзі

3 July 2019, 17:04

За 6 місяців 209 року у Житомирській області безоплатно забезпечили автомобілями 6 осіб з інвалідністю.

Про це 3 липня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на департамент праці, соціальної та сімейної політики.

«Цього року 4 машини надали жителям області у порядку гуманітарної допомоги, а 2 – ті, які повернули в департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА», - інформує прес-служба.

«Про отримання автомобілів в якості гуманітарної допомоги родичі або ж самі люди з інвалідністю домовляються із закордонними донорами. Департамент виступає у роді посередника – приймає та передає авто гуманітарної допомоги адресно тій людині, яка знайшла можливість таким чином отримати машину. Цього року отримали авто жителі області з Житомира, Бердичева, Баранівського, Черняхівського та Радомишльського районів», – зазначають у департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

За даними ОДА, всього на обліку в департаменті праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації для забезпечення автомобілями перебуває:

першочергова черга – 32 особи з особи з інвалідністю внаслідок війни з числа осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Другої світової війни (за наявності медичних показань для забезпечення автомобілем);

позачергова черга – 610 осіб з інвалідністю ( у тому числі 20 осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників антитерористичної операції);

загальна черга – 3453 особи з інвалідністю різних груп та категорій (від загального захворювання, дитинства, та інші).

Тобто, всього 4095 осіб.

Нагадаємо, 12 червня 2019 року Кабмін розподілив субвенцію місцевим бюджетам на компенсацію за житло сім’ям загиблих та інвалідам, які брали участь в АТО і Революції Гідності. Житомирська область на ці цілі отримала 33,6 млн грн. На початку липня кошти розділили між районами та містами для компенсації родинам 39 учасників бойових дій.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році житомирський губернатор розпорядився визнати гуманітарною допомогою іномарки, які призначалися для людей з інвалідністю і стояли на митниці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобіль інвалід інвалідність  
Матеріали по темі