Місто

Перший «Прозорий офіс» у Житомирі планують відкрити вже у вересні

4 July 2019, 20:02

У Житомирі майже на фінішній прямій реконструкція адмінбудівлі Корольовської районної ради, де облаштовують сучасний ЦНАП у форматі «Прозорого офісу». Тут містянам надаватимуть більше двохсот видів соціальних та адміністративних послуг, починаючи від реєстрації бізнесу до отримання пенсійного посвідчення чи прописки.

Виконавець робіт вже закінчив реконструкцію зовнішнього фасаду та основні роботи зсередини. Наразі будівельники приступили до оформлення інтер'єру приміщень, паралельно облаштовують прилеглі території.


«Ми вчора виїжджали, щоб ще раз погодити з відповідними дизайнерами та фахівцями кольори стін і все інше. Ми вже переходимо до кольорової гами цього об'єкта. Зараз ми опрацьовуємо питання навіть фірмового одягу для працівників. Все має бути на якісному, сучасному рівні: електронна черга, зони очікування, абсолютна доступність для маломобільних категорій населення, якісні працівники, які будуть кваліфіковані настільки, що в одному місці відразу надати людині весь спектр послуг», – каже директор департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

Ремонт проводять лише на перших поверхах, третій та четвертий залишаються без змін.

«На першому поверсі клієнт зможе скористатися послугами Пенсійного фонду, буде дитяча кімната, де мами зможуть залишити своїх дітей, в той час, як вони отримуватимуть соцпослуги. Також буде відділення банку для того, щоб робити на місці платежі. На другому поверсі розміщуватимуться центр надання соціальних послуг, міграційна служба, фахівці центру надання адміністративних послуг. Передбачені місця для служби у справах дітей, територіального центру обслуговування одиноких та непрацездатних громадян, центру соціальної підтримки військовослужбовців», – розповідає Вікторія Краснопір.

Відділи соціального захисту та міграційної служби обслуговуватимуть лише жителів Корольовського району, усі інші послуги надаватимуться без прив’язки до місця проживання.

Реконструкція будівлі здійснюється на умовах співфінансування з державного та міського бюджетів. Вартість усіх робіт складає трохи більше 35 млн. гривень.

Подібний офіс планують облаштувати і у приміщення Богунської районної ради.

«Зараз вже проходять тендерні процедури по визначенню підрядника. Після того, як ми закінчимо Корольовський прозорий офіс, отримаємо відповідні документи, будемо представляти Мінсоцполітики наші плани по Богунії для того, щоб отримати співфінансування», – додає директор департаменту соціальної політики Житомирської міської ради.

Реконструкцію «Прозорого офісу» на Польовій планують завершити вже у вересні цього року.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року в Житомирі почали будувати «Прозорий офіс» на Польовій в адмінбудівлі Корольовської райради міста. Тендер на 35 млн грн на реконструкцію будівлі виграло ТОВ «Зодчество ЛТД».

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого управління капітального будівництва Житомирської міськради замовило за 497,8 тис. грн проектно-кошторисну документацію для реконструкції приміщення Богунської райради під «Прозорий офіс».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Прозорий офіс Корольовський район ЦНАП реконструкція  
Матеріали по темі